Thema-avond

Combinatie95

over de zorg

'Zorgen doe je niet alleen'. Dat is het motto van een informatieve bijeenkomst die de politieke partij Combinatie95 woensdag 24 mei verzorgt in dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde.

Mensen willen langer thuis wonen en de overheid stimuleert dat. Door ziekte en ouderdomsproblemen komen veel mensen steeds meer in de problemen. Zij zijn daardoor in toenemende mate aangewezen op ondersteuning van mantelzorgers in hun familie en directe omgeving. Deze zorg wordt steeds langduriger en zwaarder waardoor de belasting voor de mantelzorger allemaal groter wordt. Menigeen raakt op den duur overbelast door het beroep dat voortdurend op hem of haar gedaan wordt.

OVERBELASTING

Tijdens de thema-avond staat Combinatie95 stil bij vragen zoals 'Hoe kun je overbelasting voorkomen?' en 'Bij wie kun je terecht voor hulp? En hoe regel je dat?'. De avond bestaat voor de pauze uit drie korte inleidingen, waarbij aandacht is voor het werk van de wijkverpleegkundige, de mantelzorgondersteuning en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De lezingen worden verzorgd door Marieke Dijkshoorn van het steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern, Simone van der Horst vertelt over haar werk als wijkverpleegkundige. Voor de uitleg over de Wmo is Eelco Riet uitgenodigd.

De thema-avond in De Kloosterhof duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is openbaar.

Liempde

Dommellezing

De Natuurwerkgroep Liempde houdt hedenavond, donderdag 18 mei vanaf 20.00 uur een lezing over de Dommel. Spreker in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat is Sjors van de Greef, docent aardrijkskunde aan het Maurick College in Vught. Hij toont ook zelfgemaakte foto's van de Dommel. De toegang is gratis.