Boxtel weer op pad tijdens avondvierdaagse

Na de succesvolle Kampinatocht is wandelsportvereniging De Keistampers al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de avondwandelvierdaagse. Die start op dinsdag 13 juni en eindigt vrijdag 16 juni wanneer wandelaars tijdens hun vierde tocht feestelijk worden binnengehaald op de Boxtelse Markt.

Het evenement, waarvoor zich jaarlijks ruim tweeduizend wandelaars inschrijven, beleeft zijn 46e editie. De eerste avonden starten deelnemers vanaf 18.00 uur, respectievelijk vanaf het Jacob-Roelandslyceum (JRL), gemeenschapshuis De Walnoot en in Lennisheuvel. Het programma op vrijdag 16 juni is enigszins anders: degenen die tien kilometer lopen vertrekken vanaf 17.30 uur bij het JRL en de wandelaars die vijf kilometer hebben gekozen vanaf 18.30 uur. Na de tocht worden de lopers door wethouder Herman van Wanrooij onthaald op de Markt. Dat gebeurt mét muziek.

INSCHRIJVEN

De voorinschrijving voor individuele wandelaars vindt plaats tot 3 juni via e-mail: dekeistampers@live.nl onder opgave van adres en telefoonnummer. Wie voor een herinnering in aanmerking wil komen, dient bovendien door te geven de hoeveelste keer wordt deelgenomen. Deelname kost 3,75 euro met en 2,25 euro zonder herinnering. Wie zich pas tijdens de avondvierdaagse inschrijft, betaalt één euro meer.


Actie statiegeldbonnen

Jaarlijks worden gedurende enkele weken bij supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof statiegeldbonnen ingezameld voor stichting Wensambulance Brabant. Donderdag is de opbrengst bekendgemaakt van de bonnetjes die dit jaar door klanten zijn gedoneerd: 293,90 euro. Hierdoor kan Wensambulance Brabant twee gratis ritten verzorgen voor zieke mensen.

Schapen scheren

Schaapsscheerder Henri van Weert is zondag 28 mei vanaf 14.00 uur te gast bij Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad om schapen te scheren. Eerst zijn de Ouessantschapen aan de beurt. Kinderen kunnen die dag een schaapje knutselen.