Leden van prinsenvereniging De Ploegers zorgden er zaterdag voor dat Liempde werd voorzien van vlaggen van de gouden Ploegers én Gastvrij Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).
Leden van prinsenvereniging De Ploegers zorgden er zaterdag voor dat Liempde werd voorzien van vlaggen van de gouden Ploegers én Gastvrij Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VAANDELS VISITEKAARTJE 'GASTVRIJ LIEMPDE'

Liempde vlagt uitbundig voor de gouden Ploegers

Prinsenvereniging De Ploegers in Liempde bestaat vijftig jaar en viert dat komend weekend met een grote reünie in haar eigen residentie, zaal Het Hof aan de Nieuwstraat. Zaterdag werd het dorp alvast gedecoreerd met vlaggen, van de gouden Ploegers én Gastvrij Liempde.

Volgens Maarten Termeer bedacht de carnavalsclub enkele maanden geleden dat ze het dorp en haar inwoners iets tastbaars wilden geven om het gouden bestaansjubileum extra luister bij te zetten en iets bijzonders te doen. Eén van de leden zag in buurgemeente Sint-Oedenrode met carnaval dat de lantaarnpalen voorzien waren van vlaggen met het logo van Papgat erop. In Gemonde sieren rood-gele wimpels de lantaarnpalen als het dorp is omgedoopt tot Mullukzuipertjesland. En ook Boxtel heeft in de dagen dat het als Eendengat door het leven gaat rood-witte wimpels in het straatbeeld om alle waggelaars te attenderen op het carnavalsfeest.

,,Na goed overleg met de gemeente Boxtel hebben we toestemming gekregen om zeventig lantaarnpalen in het centrum van Liempde geschikt te maken om vlaggen aan te bevestigen", licht Termeer toe. ,,Met financiële ondersteuning van het Wijkorgaan Liempde en Stichting Behoud Gemeenschap Liempde zijn vlaggenhouders en vlaggen gekocht."

De vlaggenhouders werden zaterdag per-


Fun @ de Durpsrun

Carnavalsvereniging De Vivantjes organiseert op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, het evenement Fun @ de Durpsrun. Van 12.00 tot 18.00 uur verandert de Dorpsstraat in een heuse stormbaan waar teams tegen elkaar strijden. Na afloop van de sportieve activiteit wordt een feestavond gehouden. Teams bestaan uit vijf personen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via fun@thedurpsrun.nl of bij café D'n Durpsherberg.

manent bevestigd aan de lantaarnpalen en voor het eerst voorzien van vlaggen van De Ploegers en Gastvrij Liempde, alsmede het wapen van de oude gemeente Liempde. Aan de financiële ondersteuning is de voorwaarde gekoppeld dat ook andere verenigingen gebruik kunnen maken van deze vlaggenhouders. Ze kunnen bijvoorbeeld aandacht vragen voor hun evenement. Daarbij kunnen ze de vlaggen met Gastvrij Liempde en het gemeentewapen gebruiken naast eventueel zelf ontworpen vlaggen. Een puik idee voor bijvoorbeeld de Boeremèrt...