UNIEKE PRESTATIE IN CLUBGESCHIEDENIS

Wapen van Liempde bereikt biljartfinale

Het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank heeft vorige week voor het eerst in de ruim vijftigjarige clubgeschiedenis de finale gehaald van de strijd om het Nederlands kampioenschap. De Liempdse biljarters wonnen vorig weekend de halve eindstrijd in Emmeloord met overtuigende cijfers en maken zich op voor de eindstrijd die komend weekend wordt gehouden in Hoogeveen.

De wedstrijd tegen De Vriendenkring uit Bergharen werd een klinkende 8-0 overwinning. Tegen De Driehoek uit Lichtenvoorde werd alleen door Cees van Eindhoven verloren (6-2). De twee partijen die vorig weekend nog meer verloren gingen, werden genoteerd in de tweestrijd met de gastheren van de Ghesellen uit Emmeloord. In totaal zegevierden de Liempdse biljarters in negen van de twaalf gespeelde partijen.

Martien van den Tillaart speelde een sterk toernooi. Omdat hij de afgelopen maanden bovenmatig gepresteerd had, moest hij 190 caramboles kader 57/2 maken in plaats van 160. Desondanks won hij alle drie partijen in respectievelijk zeven, acht en achttien beurten en scoorde daarbij een hoogste serie van 102 caramboles.

GEEN VUIST MAKEN

Ook Ton Rovers was in goeden doen. Hij verloor één partij in elf beurten en won de andere twee (140 caramboles 38/2) in slechts vier en vijf beurten, met een hoogste serie van 77. Slechts één winstpartij was weggelegd voor Cees van Eindhoven (120 caramboles in elf beurten) en hij kon in de andere partijen geen vuist maken. Leo van Hastenberg won alle drie partijen van 120 caramboles 38/2 in respectievelijk tien, zestien en negentien beurten. Zijn hoogste serie was 50.

In de finale van het Nederlands kampioenschap voor kaderteams strijden de vier winnaars van de halve finales. Dat zijn behalve 't Wapen van Liempde/RegioBank ook de kaderteams van 's Lands Welvaren uit Kwadendamme, ABC '08 uit Assen en Almere '83. De finale wordt in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei gespeeld in Hoogeveen.

OP DE FOTO: De biljarters Cees van Eindhoven, Martien van den Tillaart, Ton Rovers en Leo van Hastenberg (v.l.n.r.) poseren na het bereiken van de finale in Emmeloord. (Foto: Wapen van Liempde/RegioBank).

Toernooien RKSV Boxtel

Nu de voetbalcompetitie voorbij is, breekt de tijd aan voor de jaarlijkse jeugdtoernooien van RKSV Boxtel. Het eerste toernooi werd zaterdag gespeeld. De komende twee zaterdagen doen teams ook mee aan een sportief treffen op de velden in sportpark Munsel. Zaterdag 20 mei, spelen JO10 en JO11 van 09.00 tot 12.30 uur en JO15 van 13.30 tot 17.00 uur. De laatste toernooidag, zaterdag 27 mei is gereserveerd voor de meisjeselftallen. MO11 en MO13 dienen om 09.00 uur aanwezig zijn; MO15 om 13.00 uur.