Technische storing treft verslag 4 mei in vorige editie

De totstandkoming van Brabants Centrum verliep vorige week niet zonder tegenslag. Door een technische storing werd in de 36 pagina's tellende editie van donderdag 11 mei een sportpagina dubbel afgedrukt. Ten koste van de pagina waar de verslaglegging van de plechtigheden op 4 mei was te vinden.

Het verslag van dodenherdenking, maar ook een artikel over recent aangetroffen oorlogsgraven op het Sint-Petruskerkhof, wordt vandaag alsnog gepubliceerd en is te vinden op pagina 31.

De 'verdwenen' pagina werd vorige week wel opgenomen in de digitale editie die naar alle all-inclusive leden van Brabants Centrum werd verstuurd.


De Maremak

in regiofinale

verkeersquiz

De bovenbouwklas van basisschool De Maremak in Boxtel heeft vorige week met succes meegedaan aan de finale van de verkeersquiz voor scholen in de regio 's-Hertogenbosch. Met vier andere scholen neemt De Maremak woensdag 24 mei deel aan de regiofinale in Oss.

Van 3 tot en met 14 april namen 26 scholen, 30 klassen en bijna 725 leerlingen in regio 's-Hertogenbosch deel aan een online voorronde van de verkeersquiz. Deze voorronde speelden ze in de eigen klas met het smartboard. Op een interactieve manier werden zo twintig verkeersvragen beantwoord na het bekijken van een foto of een filmpje. Er waren dus maximaal twintig punten per klas te verdienen.

Slechts één klas heeft deze maximale score behaald en staat dus vanzelfsprekend in de finale. Dat was groep 7 van basisschool De Overlaet in Rosmalen. De andere vier finalisten zaten er heel dichtbij met ieder 19 punten. Naast De Maremak uit Boxtel waren dat de basisscholen Bedir uit Uden, De Springplank uit Vught en kindcentrum Sterrenbosch uit 's-Hertogenbosch.

LEUK EN SPANNEND

Met de verkeersquiz testen de initiatiefnemers, die zijn verbonden aan de Gebiedsgerichte Aanpak Verkeer in deze regio, de kennis van de leerlingen. ,,Bovendien is het belangrijk dat verkeer voor kinderen leuk en spannend wordt", aldus de organisatie. ,,Met de quiz motiveren we de kinderen de regels goed te kennen en toe te passen in reële situaties. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren namelijk voor ruim 90 procent binnen de bebouwde kom en binnen een straal van één kilometer van huis."

NAAR DE LIEVEKAMP

De regiofinale waaraan ook de leerlingen van De Maremak meedoen, wordt woensdag 24 mei vanaf 09.15 ur gehouden in theater De Lievekamp in Oss. In de jury zitten onder meer de penningmeester van Veilig Verkeer Nederland en de verkeerswethouder van 's-Hertogenbosch.

De verkeersquiz wordt financieel mede mogelijk gemaakt door GGA regio 's-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant.