Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SUMMER EXPERIENCE STEUNT BEWA GHANA EN PINK RIBBON

Sporten én feesten voor het goede doel

Sport en lifestyle combineren met een gezellige Feel Good Fair én feestavond. En dat allemaal voor het goede doel. Sterker nog: stichting Bewa Ghana én Pink Ribbon profiteren van de opbrengst van Summer Experience. Een driedelig evenement dat maandag 29 mei sportief start in sportschool Daniel's Gym aan de Markt.

LONNEKE HOONDERT

Voorzitter Lola Nouwens van Bewa Ghana, Iris Schoenmakers van Iris Kappers en Natasja Willems van Natasja Fashion vormen de drijvende kracht achter Summer Experience. Iris en Natasja staken al eerder de hoofden bijeen voor het spetterende mode-evenement Fashion on Ice. Ook daar zat een liefdadig randje aan: Boxtelaren die behoorlijk wat voor hun kiezen kregen, wonnen een verwendag.

De twee Boxtelse ondernemers werken nu voor het eerst samen met Lola. Iris ontmoette haar enkele maanden geleden toen Lola plaatsnam in de kappersstoel om de mogelijkheden voor een haarwerk door te nemen. In februari keerde Lola net terug van een reis naar Ghana waar ze met haar stichting ontwikkelingshulp biedt aan kinderen. ,,Ik zat vol positieve energie en toen werd bij mij borstkanker geconstateerd...", vertelt Lola.

De Boxtelse krijgt inmiddels chemotherapie. ,,Maar helaas wel van het type waar je haar van uitvalt. Daarom besloot ik bij Iris langs te gaan." Iris wist Lola al snel te overtuigen. ,,Van een goed haarwerk zie je absoluut niet dat het zo is. Een sjaaltje of mutsje herinnert je steeds aan je ziekte. Terwijl het prettig is om min of meer incognito over straat te kunnen gaan. Ook al draait je leven om je ziekte, het helpt om te doen alsof het leven toch enigszins doorgaat ", zegt Lola openhartig. Om die reden besloot ze, ondanks de heftige bijwerkingen van de chemotherapie, haar vrijwilligerswerk voor Bewa Ghana door te zetten. ,,Het is prettig om te doen en geeft enorm veel energie."

KAPPERSSTOEL

In de kappersstoel vertelde Lola over haar passie voor ontwikkelingswerk in Ghana. ,,Dat raakte me en het bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik wilde graag iets betekenen voor de stichting", aldus Iris. Zij raakte in gesprek met Natasja en niet lang daarna zaten ze met Lola rond de tafel. Natasja: ,,Ik trok me het verhaal van Lola heel erg aan. Ik heb veel respect voor de manier waarop ze omgaat met haar ziekte. Ik wilde daarom graag iets doen." Talloze ideeën borrelden op en uiteindelijk werd de Summer Experience geboren.

Al snel werd een tweede goede doel gekoppeld aan hun plannen. Iris: ,,Tachtig procent van mijn haarwerkklanten heeft borstkanker. Daarom besloten we niet alleen iets te organiseren voor Bewa Ghana, maar ook voor Pink Ribbon dat zich inzet voor de bestrijding van borstkanker."

Het eerste deel van het drieluik van Summer Experience begint sportief. Vijfentwintig deelnemers dagen zichzelf met behulp van een personal trainer vanaf maandag 29 mei dertig dagen lang uit in sportschool Daniel's Gym aan de Markt tijdens de Summer Body Shape Challenge. Zo hopen ze die laatste vijf kilo's voor de vakantie kwijt te raken. Dat doen ze niet alleen door middel van sporten, maar ook met een aangepast eetschema van voedingscoach Esther Tops van Change. Bij de challenge horen ook tal van leuke extra's zoals gratis zonnebank, sauna, kappersbehandeling en korting op kleding bij Sport 2000 Brabant Sports en Natasja Fashion.

De persoonlijke krachtmeting wordt vrijdag 30 juni van 15.00 tot 18.00 uur afgesloten met de gratis toegankelijke Feel Good Fair in diezelfde sportclub, waar bezoekers langs allerlei kraampjes op het gebied van mode en lifestyle kunnen struinen. Uiteraard is er muziek en een hapje en drankje. Tijdens de markt wordt onthuld hoeveel kilo de deelnemers samen zijn afgevallen.

GEZELLIG FEEST

Na de Feel Good Fair is het feest nog niet voorbij. Als kers op de taart organiseren de drie vrouwen diezelfde avond de Summer Experience Party in zaal De Adelaar aan de Baroniestraat met artiesten als De Dorini's, Henk Dissel en deejay Frank Stans. ,,Maar het wordt géén Hollandse avond. Het is gewoon een gezellig feest", benadrukt Lola. Ter afsluiting worden die avond niet alleen de bedragen bekend gemaakt die zijn opgehaald voor Bewa Ghana en Pink Ribbon. ,,Er wordt óók een supergrote televisie verloot van EP Rickelmann. Dat is één van de vele ondernemers die meewerkt aan dit initiatief. Je merkt dat iedereen enthousiast is en graag wil samenwerken om van de Summer Experience een succes te maken", zegt Natasja trots.

De kaarten voor het festijn kosten tien euro, inclusief een drankje en hapjes, en worden verkocht bij Iris Kappers, partycentrum De Adelaar en Natasja Fashion. Aanmelden voor de Summer Body Shape Challenge kan via de Facebookpagina van Daniel's Gym.

FOTO BOVEN: Natasja Willems (links), Lola Nouwens (midden) en Iris Schoenmakers organiseren het driedelig evenement Summer Experience. De opbrengst komt ten goede aan de stichtingen Bewa Ghana en Pink Ribbon. (Foto: Peter de Koning).


Lentemarkt bij Tuincentrum
Boxtel ten bate van KiKa

Voor de ingang van Tuincentrum Boxtel aan de Vuurijzer wordt zaterdag 20 en zondag 21 mei een lentemarkt georganiseerd. De opbrengst komt ten goede aan Kika, de stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker.

De markt wordt georganiseerd om de klanten iets extra's te bieden in deze drukke periode, waarin iedereen de tuin weer in gereedheid gaat brengen. Bezoekers kunnen langs de kraampjes struinen waar onder meer dameskleding, lederwaren, cosmetica, baby- en kinderkleding, accessoires voor mobiele telefoons, woondecoratie, tassen, haarmode, sieraden en zonnebrillen worden aangeboden. Daarnaast kunnen mensen op de markt diverse etenswaren kopen, zoals suikerspinnen, popcorn, poffertjes, aardappeltornado's en schepsnoep verkrijgbaar. Zanger/entertainer Humprey Gray is twee dagen aanwezig om het publiek te vermaken.

NOG PLAATSEN VRIJ

De lentemarkt is gratis toegankelijk. Bezoekers zijn zaterdag welkom van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn nog enkele marktkramen en standplaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de organisatie via telefoonnummer 06-31 55 18 18 of e-mailadres rl.cbr.plr@gmail.com.