Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LIEMPDENAREN NA SPANNENDE ONTKNOPING NAAR 3e kLASSE

DVG grijpt titel op slotdag competitie

Het vlaggenteam van de Liempdse voetbalclub DVG heeft zondag op de laatste speeldag het kampioenschap behaald in de vierde klasse I. In een zinderend duel in sportpark De Roode Bleek, waar Mariahout nog streed tegen degradatie, werd het uiteindelijk 2-1. Opvallend: DVG greep de koppositie op de slotdag van de competitie.

De belangen waren groot in de laatste speelronde. Door het gelijkspel van BMC, vorige week, kon en moest het voor DVG gebeuren in De Roode Bleek. Net als in de voetbaljaargang 2010-2011 kon de titel op de laatste dag van de competitie veiliggesteld worden. De opening van de Liempdenaren was veelbelovend en de thuisploeg had al vroeg op voorsprong kunnen komen door een lange rush van Peter Versantvoort. Hij koos ervoor om naar zijn rechterbeen te draaien en werd toen te ver naar de buitenkant van het veld gedrongen.

STIL LANGS DE LIJN

Mariahout nam na deze actie de regie in handen. Doelman Sander van Eeuwijk, die de geblesseerde Mark Faes verving, liet zien dat hij het kunstje nog niet was verleerd. In de elfde minuut moest hij tweemaal kort achter elkaar handelend optreden. Mariahout was de bovenliggende partij en DVG kwam maar sporadisch tot kansjes, onder meer via kopballen van Bart de Windt en Bas van Houtum. De beste kans op de bevrijdende eerste treffer was voor Jeroen Caarls, maar zijn schot op doel mislukte.

Na de rust speelde DVG richting het publiek dat zich op het terras had genesteld. Toen Mariahout in de 61e minuut op voorsprong kwam, werd het daar - en elders langs de lijn - opmerkelijk stil. De titel leek uit beeld voor DVG, terwijl Mariahout rekende op lijfsbehoud en BMC bij deze stand kampioen zou worden. Goalie Van Eeuwijk reageerde niet op een verdekt schot en zag de bal tegen de touwen vliegen: 0-1.

Dit tegendoelpunt was eigenlijk de ommekeer in de wedstrijd. DVG ging beter voetballen en besefte dat er iets moest gebeuren. Het antwoord kwam al snel. Een scrimmage voor het doel van Mariahout leverde nog niet de gelijkmaker op, maar die hing wel steeds nadrukkelijk in de lucht. Sander van de Ven kopte niet veel later via de keeper over het doel.

ONTLADING

In de 65e minuut kwam de ontlading. Wilco Voets kreeg de bal toegespeeld en scoorde de bevrijdende 1-1. Toen invaller Aaron van Dooren drie minuten later ook nog de 2-1 maakte, vonden de spelers elkaar op het veld en werd een juichend voorschot op de titel genomen.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen, moest Mariahout meer risico's gaan nemen en kreeg DVG een paar mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De Liempdse defensie kwam niet meer in problemen; ook de invallers Van Eeuwijk en Jeroen Caarls werden niet echt meer in problemen gebracht.

Na het laatste fluitsignaal konden de festiviteiten in De Roode Bleek beginnen en kwam een einde aan een curieus seizoen. DVG speelde daarin goed, maar soms ook wat wispelturig. Bijzonder waren de twee derby's tegen Boxtel. De Munselploeg die ook titelaspiraties had, werd in Liempde met 5-2 geklopt. Eerder in Boxtel won de thuisploeg met dezelfde cijfers.

RECEPTIE

Ter gelegenheid van het behaalde kampioenschap wordt een receptie aangeboden aan spelers en technische staf. Deze vindt morgen, vrijdag 19 mei van 19.00 tot 21.00 uur plaats in een feesttent in De Roode Bleek.

Een overzicht van de uitslagen en het programma van DVG is elders in het sportkatern te lezen.

De spelers van DVG rennen na het behalen van het kampioenschap juichend over het veld in sportpark De Roode Bleek. (Foto's: Hans Verberk).