Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DUIK IN FONTEIN VAN BOXTELSE FEYENOORDFAN GAAT 'VIRAL'

Driekske is éven nationaal nieuws

LONNEKE HOONDERT

Hij was héél even het gesprek van de dag in Nederland. Driekske Hendriks uit Boxtel sprong zondag van blijdschap in de bekende fontein op de Markt na de 3-1 overwinning van Feyenoord op Heracles. 'Zijn' club werd landskampioen. De duik werd vastgelegd met een smartphone en het filmpje vond zijn weg naar de populaire website Dumpert.nl. Het gevolg? De video werd meer dan 440.000 keer bekeken en uitgezonden in tv-programma Goedemorgen Nederland op NPO1.

Pure ontlading. Zo noemt Driekske het achteraf. ,,Het is lang geleden dat er écht iets te vieren viel. Dat Feyenoord landskampioen is geworden, is fantastisch. Het is overigens niet de eerste keer dat ik in de fontein ben gesprongen. Het is een beetje een Boxtelse traditie bij belangrijke voetbalwedstrijden. Normaal zijn we met een heel stel, nu waren we maar met z'n tweeën. En die ander heeft alleen staan pootjebaden", lacht hij. De duik is geïnspireerd op het Rotterdamse gebruik. Daar plonsden supporters in het verleden - en zondag en maandag ook weer - in de Hofpleinfontein. ,,Ik dacht bij mezelf: als ik er in sta, kan ik er net zo goed in gaan liggen. Naderhand stond mijn vrouw me op te wachten met handdoeken. Die had het filmpje al gezien vóór ik thuis was..."

Driekske werd zondagmiddag gefilmd en ging bijna direct viral op het internet. ,,Ik weet nog steeds niet wie me gefilmd heeft. Gelukkig kom ik in het nieuws met iets vrolijks en positiefs. Het is wel beangstigend dat een filmpje zó snel rondgaat." Ondanks dat honderdduizenden Nederlanders zijn capriolen bekeken, kan hij nog redelijk anoniem door het leven. ,,Zoiets waait snel over. Hoewel...gisteren werd ik op het terras door heel wat schoolkinderen herkend."

BROK IN JE KEEL

Achttien jaar geleden was hij in Rotterdam toen Feyenoord kampioen werd. ,,Met dezelfde maat met wie ik zondag de wedstrijd keek bij café Becoloth. Toen waren we nog twee jonge mennekes", vertelt Driekske. Maandag trok hij, net als vele andere supporters, naar de Coolsingel. ,,Weer met diezelfde vriend, maar dit keer had hij zijn drie dochters bij. Dan heb je toch wel even een brok in je keel." Het gezelschap was dit keer vroeg thuis. ,,Het was echt veel te druk."

De liefde voor de Rotterdamse club zat er al vroeg in. ,,Mijn ouders namen me mee naar de bekerwedstrijd van PSV tegen Feyenoord. Ik zag toen vanuit de trein in Eindhoven de Rotterdamse supporters naar het stadion trekken. Dat maakte indruk." Driekske raakte pas écht verknocht aan de club toen hij de afscheidswedstrijd van József Kiprich bijwoonde in stadion De Kuip. ,,Het was doodstil en af en


Nog enkele kaarten
voor vierde editie
Open Quizronde

De vierde editie van de Open Boxtelse Quizronde, die het Boxtelse bedrijf The Brain organiseert op zaterdag 10 juni, is nagenoeg uitverkocht. Er is nog plek voor enkele teams; zij kunnen zich vóór 1 juni aanmelden bij café 't Hart van Boxtel aan de Markt in Boxtel. Een ploeg bestaat uit maximaal vier personen.

Het quizzen begint die middag om 14.00 uur, de teams worden om 13.30 uur verwacht bij 't Hart van Boxtel. De deelnemende teams, maximaal veertig, spelen die middag vier quizrondes, telkens in een ander Boxtels café. Omstreeks 18.00 uur wordt de laatste vraag gesteld, een halfuur later vindt de prijsuitreiking plaats.

De kosten per team bedragen 30 euro. Na de quiz is er voor 10 euro de mogelijkheid aan te schuiven in 't Hart van Boxtel waar hamburgers worden geserveerd.

toe hoorde je een snik. Dat was zo indrukwekkend dat ik meteen een seizoenskaart aanschafte."

De wedstrijd van zondag bestempelt Driekske als geniaal. ,,Prachtig dat Dirk Kuijt in zo'n korte tijd al zoveel zekerheid gaf. Het was daarnaast ook gewoon een mooie pot. Alles zat erin." De Boxtelaar hoopt vurig op een volgend kampioenschap. ,,Maar wat betreft de Champions League maak ik me geen illusies. Ajax doet het nu goed, maar normaal hebben Nederlandse clubs weinig te zoeken in het Europees voetbal. Ik hoop dat Feyenoord een paar mooie wedstrijden speelt en kan overwinteren."

Driekske zet zijn geld liever op de verlenging van de titel van landskampioen. ,,Dan hoop ik in Rotterdam in de fontein te duiken..."

FOTO BOVEN: Driekske Hendriks sprong van blijdschap in de fontein op de Boxtelse Markt nadat Feyenoord landskampioen werd. De video werd massaal bekeken en gedeeld. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Autobrand Keulsebaan

De Boxtelse brandweer rukte dinsdagavond uit naar de Keulsebaan in Boxtel. Daar woedde een brandje onder de motorkap van een personenauto. De brandweerploeg kon het vuur snel blussen en controleerde met een warmtebeeldcamera of het brandje volledig was gedoofd. Een deel van de Keulsebaan vanaf rijksweg A2 naar Boxtel werd tijdelijk afgesloten. De auto werd door een ander voertuig weggesleept waarna de Keulsebaan weer volledig kon worden vrijgegeven.

Explosion Rockets

Rock-'n-rollband The Explosion Rockets treedt zaterdag 20 mei vanaf 21.00 uur op in partycentrum Denziz aan de Stationsstraat. De zaal is al om 20.00 uur geopend. Ze speelt dan authentieke muziek uit de jaren vijftig en zestig - van rock 'n roll tot ballads. Kaarten kosten acht euro in de voorverkoop. Neem daarvoor contact op met Thom Sens via telefoonnummer 06-45 92 85 86. Op de avond zelf kunnen kaarten in de zaal worden gekocht voor tien euro.