Afbeelding
Foto:

'Verlaat lintje' voor Liempdse Corry Habraken

Tijdens de lintjesregen op woensdag 26 april in het gemeentehuis Boxtel was Corry Habraken uit Liempde op vakantie. Burgemeester Mark Buijs heeft haar benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau toen telefonisch medegedeeld en vorige week donderdag kreeg ze de onderscheiding alsnog opgespeld door locoburgemeester Peter van de Wiel.

De uitreiking vond plaats in dagcentrum De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat van Cello. Bij deze zorgorganisatie is Habraken sinds 1995 actief als vrijwilliger. Zo zwemt ze om de week met cliƫnten in het zwembad die warmwatertherapie volgen en gaat ze op de fiets met iemand naar de bibliotheek.

Daarnaast is ze al zeventien jaar vrijwilliger bij de Heilig Hartparochie in Liempde. Ze maakt samen met andere vrijwilligers het kerkgebouw schoon en verzorgt het onderhoud van koper- en zilverwerk.

BIJZONDERE VAKANTIE

Vrijwilligerswerk verricht Habraken ook voor stichting De Valkenberg in Rheden. Deze stichting organiseert bijzondere vakantie voor mensen met een lichte tot zware zorgbehoefte en hun familie. Habraken begeleidt hen bij activiteiten, zoals therapeutisch zwemmen, spelletjes doen, winkelen of andere uitstapjes.

Tussen 1996 en 2008 was Habraken ook vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis.

FOTO ONDER: Locoburgemeester Peter van de Wiel (rechts) reikte vorige week in dagcentrum De Werf een koninklijke onderscheiding uit aan Corry Habraken uit Liempde. In het midden haar echtgenoot Henk. (Foto: Peter de Koning).