HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend wordt de zesde zondag van Pasen gevierd met als motto 'Een Helper voor altijd'. Leven in de geest, leven in zijn geest, de geest van Vader en Zoon: hoe doe je dat? Hierop moet het antwoord steeds opnieuw gegeven worden. Omdat iedere tijd anders is en dus om een nadere toespitsing vraagt van de blijde boodschap van de verrezen Heer. Het ontvangen van een antwoord veronderstelt dat je er om bidt en dat doen we in deze viering. Het veronderstelt ook dat je je laat leiden door de verhalen van de Schriften en die zijn veelzeggend op deze zondag. Vervolgens zullen mensen met de opgedane richting en de bezieling van Gods goede Geest de concrete wereld ingezonden worden. Of – zoals de tweede lezing het aanraadt – te allen tijde rekenschap afleggen van de hoop die in mensen gelegd is en in hen leeft.

* Hemelvaartsdag. Op Hemelvaartsdag luidt het motto 'Veraf en toch nabij'. Hij is opgevaren ten hemel: ver weg, maar is Hij ook nabij? Jezus belooft het wel in het evangelie en de evangelist legt Hem dan woorden in de mond die vol zijn van de belofte aan Mozes gedaan bij de openbaring van de Godsnaam in de brandende doornstruik. Maar hoe is Hij dan nabij? De traditie zegt – en de lezingen ondersteunen dit geloof – dat Hij nabij is door zijn gemeenschap, de kerk. Het is een belofte én een opdracht. Deze nabijheid door de kerkgemeenschap is nooit 'af', moet steeds vervuld worden. Maar het is wel een belofte die stimulerend kan werken, in de liturgie maar vooral als mensen gezonden worden, de wereld in.

* Meimaand – Mariamaand. De bidtocht langs de veldkapellen van de Heilig Hartparochie, om aandacht te geven aan het bidden met Maria, voert dinsdag naar de Onze Lieve Vrouwkapel van Beauraing aan de Herscheweg in Liempde. Deelnemers verzamelen weer om 14.30 op de binnenplaats bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Hemelvaartsdag is er om 15.30 een gebedsviering in de Maria Koningin van de Vredekapel bij de voormalige Heilig Hartkerk met aansluitend koffie en thee.

* Liturgische kalender. Donderdag: Hemelvaart van de Heer.

* Parochiesecretariaat. Vanwege Hemelvaartsdag is het parochiesecretariaat donderdag 25 mei niet bereikbaar. De overige dagen kunnen mensen volgende week tussen 09.00 en 12.00 bellen naar (0411) 67 22 15 of e-mailen: info@heilighartparochie.nl. Buiten de openingstijden klinkt via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens van de parochie op de website www.heilighartparochie.nl.

* Uit de agenda. Dinsdag 10.00: oblaten, pastoraal centrum.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie overleed Huub Verhoeven, hij werd 85 jaar. Moge hij voorgoed delen in Jezus' Verrijzenis uit de dood.

* Ochtendvieringen. Woensdag en donderdag (Hemelvaart) vervallen de vieringen van 09.00 en wordt vooraf geen rozenhoedje gebeden.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v.Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Concert. Zondag vindt om 20.15 een orgelconcert plaats van de Stichting Kerkconcerten Boxtel met medewerking van Arno van Wijk.

* Eucharistievieringen weekend. Zaterdag 19.00 met Verrijzeniskoor. Zondag 09.00 (stille mis, geen preek) en 10.30 eerste communieviering basisschool De Hobbendonken en De Vorsenpoel; voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Eucharistievieringen Hemelvaartsdag. Woensdag 19.00 eucharistieviering met samenzang; voorganger en predikant is pater H. de Visser. Donderdag10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor; voorganger en predikant is pater L. van der Klaauw.

* Hoogmis Hemelvaartsdag. Het Sint-Petruskoor verzorgt de vaste gezangen uit de Mariamis van A. v. Sleuwen.

* Orgelprogramma Hemelvaartsdag. Bach: Pièce d'Orgue; Kellner: Jesus, meine Zuversicht; Reger: Romanze in a-moll; Bach: Praeludium und Fuge in d-moll.

* Rozenhoedje. Vanwege de meimaand wordt iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag om 08.30 (vóór aanvang van de viering van 09.00) een rozenhoedje gebeden, met uitzondering van woensdag 24 en donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Johanna van Casteren-de Natris (verj) en overl. fam.; Cees v.d. Pasch (verj).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Toos v. Abeelen (mgd); José v. Susante-Bodewes (mgd); overl. ouders Ties en Zus Peijnenburg- v. Lierop (mgd); Annie Josiassen-Mol (mgd); pastoor Jo de Jong (priesterwijding); Ben Post; bijzondere intentie.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden; 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden; 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 19.00 Toon Troeijen (mgd).

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 voor alle parochianen. 15.30 gebedsdienst in de kapel Onze Lieve Vrouw van de Vrede bij de voormalige Heilig Hartkerk.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Trees Kuijten- v. Dam

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor familie Schoenmakers-Beerens (jgt).

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.15 Hemelvaartviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 10.00 viering eerste communie. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van het Combikoor. Intenties voor Harrie v.d. Sande (jgt); ouders Heuvelmans; alle eerste communicanten.

MAANDAG 09.00 stille mis (bijsacristie). Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intentie voor alle parochianen.

DONDERDAG Hemelvaart, 10.30 vormselviering in en rond Mariakapel van Beauraing op Hezelaar (Herscheweg). Voorgangers mgr. Schröder en kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Riek v.d. Laar- v. Rijbroek (vormsel kleindochter); vader, moeder, Harrie, Kees en zusje; alle vormelingen.

MEDEDELINGEN

* Eerste communie en vormsel. Zondag is de eerste communieviering in de kerk en volgende week donderdag, op Hemelvaart, is de vormselviering in en om de Mariakapel op Hezelaar. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de kerk; om dit aan te geven luiden dan om 10.15 uur de kerkklokken.

* Aandacht voor zieken. Hierbij kan een beroep worden gedaan op de Liempdse afdeling van De Zonnebloem, die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaat. Een afspraak is te maken via 63 16 95.

* Welkom in de pastorie. Belangstellenden zijn op zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie à 12 euro.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 14.00 eucharistieviering waarin 22 kinderen hun eerste communie ontvangen. Voorganger is pastoor J. Grubben. De zang wordt verzorgd door de kinderen onder leiding van Andrea en Pier Paolo Flesia. Intenties voor overl. fam. Verstijnen, overl. fam. Van Eijndhoven, overl. fam. Van Esch van Willem; Jan v.d. Pol, de opa van Rianne en Riet v. Overbeek- v.d. Sande, de oma van Rianne; Jan Janssen, de opa van Fenne Jansen; Mia v. Gaal, de oma van Phileine; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Intentie voor Greet v. Grinsven.

DINSDAG 10.00 eucharistieviering voor de vruchten der aarde in de stal van de familie Van Esch op Overeind 2. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Na afloop is er koffie of thee.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.00 eucharistieviering in de kerk. Voorganger is pastoor J. Grubben. Voor deze viering zijn speciaal de nieuwe bewoners van het afgelopen jaar uitgenodigd. Intenties voor overleden familie Antoon v. Schijndel- v. Dijk- v. Wanrooij en Broer; voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Eerste communie. Zaterdag is er geen viering; de viering van de eerste communie is zondag om 14.00. Iedereen is daarbij welkom.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Van der Heijden-Dortmans; overl. ouders Timmermans-Schellekens (verjaardagen); Rinie Smetsers (trouwdag); Broer v. Houtum (jgt); Sjef v. Kroonenburg (verj. en jgt).

DONDERDAG 10.30 Hemelvaartsdag. Eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zondag 28 mei 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro; dit bedrag kan men in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus doen.

* Bereikbaarheid contactgroep Sint-Theresiakerk. Pastor: Harry v.d. Tillaart, 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: voorzitter (ad interim) Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 of Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry v.d. Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan v. Kasteren zijn aanwezig om parochianen te woord te staan. Men kan dan ook misintenties opgeven.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Mariet Groenendaal-Schepens; Andries v. Nistelrooij; Antonet v. Nistelrooij-Verhagen en overl. fam.; Wim v. Grinsven.

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje met aansluitend vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.00 viering eerste communie. Intenties voor Elisabeth v.d. Moosdijk, oma van Jesse; voor alle overleden opa's en oma's van de communicantjes.

PAROCHIEBERICHTEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 18 mei komt de Emmausgebedsgroep bijeen in het parochiezaaltje om 19.30.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. G. van Dam uit Eindhoven. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en gaan dan voor hun eigen dienst naar De Schakel. Organist is Hans van der Haagen.

DONDERDAG Hemelvaartsdag geen viering.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Mantelzorgavond

Steunpunt Mantelzorg van welzijnsinstelling ContourdeTwern organiseert dinsdag 13 juni de activiteit 'Muziekavondje uit' in spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Popkoor Voices en The Ducktownband verzorgen optredens. Bon Salon is geopend vanaf 19.30 uur; een halfuur later start 'Muziekavondje uit'. Mantelzorgers mogen een introducé meebrengen en kunnen tot 5 juni gratis kaarten bestellen via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mailadres anneliesbolkestein@contourdetwern.nl. De kaarten liggen op 13 juni klaar bij de ingang van de spiegeltent.