Afbeelding
Foto:

EXCURSIEAVOND OP DE KLEINE AARDE OP DINSDAG 16 MEI

'Tuinieren met plezier' in voedseltuin

,,De tuin is nu echt een tuin", glundert Van Leeuwen. De omheining is klaar, de plantjes groeien volop onder het afdekgaas, de beregeningsinstallatie werkt als een trein, er hangen hengels met kunstsperwers om 'groentedieven' te weren en er zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig om te helpen in de tuin. ,,Toch ben ik nog steeds op zoek naar enkele tuinbazen: mensen met groene vingers die een coƶrdinerende rol willen vervullen in de voedseltuin", aldus Van Leeuwen. Hij zocht eerder al contact met de WSD en vanaf volgend week start een medewerker van de sociale werkvoorzieningsorganisatie. ,,Het begint echt te lopen in de tuin", zegt Van Leeuwen. Binnenkort komt er een precisie handzaaimachientje, zodat ook de boontjes geplant kunnen worden. Van een boomkweker uit Gemonde ontving Voedseltuin Boxtel onlangs honderden bamboestokken die als bonenstaken gaan dienen op het perceel. Vrijwilligers van Hobbycentrum Boxtel hielpen bij het inkorten van de stokken.

De oogst van Voedseltuin Boxtel is bedoeld voor cliƫnten van de Voedselbank. ,,In een van de pakketten hebben we onlangs een formuliertje met uitleg gedaan. Dit heeft al geresulteerd in de aanmelding van iemand die bij Voedselbank Boxtel is aangesloten. Daar ben ik enorm blij mee."

Om ook de buitenwereld kennis te laten nemen van Voedseltuin Boxtel, organiseert Van Leeuwen dinsdag 16 mei een avond voor leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) en andere belangstellenden uit Boxtel en omgeving onder de titel 'Tuinieren met plezier!' ,,Ik wil duidelijk maken dat mensen die zelf geen tuin hebben, maar wel graag tuinieren hier van harte welkom zijn om mee te helpen", legt de projectleider van Voedseltuin Boxtel uit. ,,Zorgeloos tuinieren, zonder allerlei verplichtingen en verantwoordelijkheden. Iedereen kan zelf bepalen wanneer hij komt helpen en met wie. Dat kan in feite elke dag, doordeweeks en in het weekend. Alle denkbare materialen hebben we in huis: gereedschappen, machines, een plek om even uit te rusten."Mensen zijn dinsdag 16 mei vanaf 19.00 uur welkom. Verzamelpunt is de ingang bij de parkeerplaats van terrein De Kleine Aarde aan Het Klaverblad. Mensen die meer informatie willen over Voedseltuin

Boxtel

Herenboeren

In het artikel 'Geslaagde crowdfunding voor film Herenboeren' dat in de papieren krant van donderdag 27 april stond, werd vermeld dat de bijdrage van stichting OtherWise van de Wageningen Universiteit aan de documentaire 'Back to Basics' van Fleur Born en Christa Hiddinga 300 euro bedraagt. Later bleek dat het om een iets ander bedrag ging. De stichting wil liever niet bekend maken om hoeveel geld het gaat. Daarnaast organiseert de stichting niet regelmatig excursies naar Wilhelminapark Herenboeren, maar wordt er een excursie georganiseerd voor studenten van de universiteit in ruil voor de toegezegde steun.

Boxtel, kunnen contact opnemen met Theodoor van Leeuwen via e-mailadres tvleeuwen@xs4all.nl of telefoonnummer 06-53 15 53 61.

FOTO BOVEN GROOT: Vrijwilligers hielpen deze week met het planten van duizend rode bietjes op het perceel van Voedseltuin Boxtel. De verwachting is dat over enkele weken de eerste groenten worden geoogst op het terrein van voormalig milieueducatieterrein De Kleine Aarde. Die zijn bestemd voor de voedselbank. (Foto: Theodoor van Leeuwen).


Afbeelding