Afbeelding
Foto:

NIEUWE VERGADER- EN KANTOORRUIMTE AAN DE BREDE HEIDE

Zzp'ers zijn welkom in Lennisheuvel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Mensen die manege De Brede Heide aan de gelijknamige straat in Lennisheuvel nog weten te herinneren, kennen deze plek inmiddels niet meer terug. Twan Tiebosch kocht het perceel en liet daar een woonhuis én vergader- en flexruimte Brede Heide 4 bouwen. Zelfstandigen uit de omgeving die een werk- of vergaderplek zoeken, kunnen contact met hem opnemen. ,,Brede Heide 4 voldoet aan de belangrijkste punten voor zzp'ers: een rustige werkplek, snel internet én goede koffie..."

Tiebosch is ruim twaalf jaar eigenaar van Esplanada Advies waar hij zich bezighoudt met thema's als beleid, duurzaamheid, communicatie en klimaatverandering. ,,Ik heb me nog geen dag verveeld sinds ik voor mezelf ben begonnen", lacht Tiebosch. ,,Toch was ik al langer op zoek naar een werkplek. Als je vanuit je eigen woning werkt, ben je vooral met thuis bezig. Bovendien zit je vaak in je eentje, terwijl het prettig kan zijn om met andere zzp'ers samen te werken of te overleggen over allerlei zaken, bijvoorbeeld belastingen. In de gemeente Boxtel bestaan niet zoveel van deze plekken en locaties als Seats2meet zijn vaak erg druk. Mensen die graag zonder drukte of chaos zouden willen werken, kunnen hier eens een kijkje nemen."

'Brede Heide 4 flexwerken en vergaderen' ligt vooraan in Lennisheuvel en op een steenworp afstand van natuurpark Boscheind. Het gebouw, een ontwerp van Roel van der Linden van het Boxtelse bedrijf AXYZ Architecten, heeft veel raampartijen en biedt zicht op groen. ,,Ook naar het onderdeel duurzaamheid is specifiek gekeken", licht Tiebosch toe. Zo is het pand extra geïsoleerd en wordt het dak binnenkort voorzien van zonnepanelen.

ELKAAR HELPEN

Het pand biedt ruimte aan vijf flexplekken. Daarnaast is er een vergaderruimte voor maximaal twintig personen. Tiebosch: ,,Er kunnen geen honderden mensen een plek huren, de rust is juist het mooie aan dit bedrijf." Zelfstandigen kunnen een werkplek per dag(deel) huren; hetzelfde geldt voor de vergaderplek. ,,Onlangs heeft hier al een bijeenkomst plaatsgevonden", vertelt Tiebosch. ,,Het voordeel is dat in de buurt enkele cateringbedrijfjes zitten, zoals theetuin 't Bakhuys en La Casa Dei Cicchetti. Op deze

Esch

Gemeente Haaren

De provincie Noord-Brabant kondigde onlangs aan dat ze in mei een onderzoek wil verrichten naar de bestuurskracht van de gemeente Haaren. De provincie en gemeente kunnen de resultaten gebruiken als basis voor het formele traject van de herindeling van Haaren. Hoewel de gemeente eerder aangaf te willen vasthouden aan de koers die door de gemeenteraad is ingezet, hebben de raadsleden deze week een brief gestuurd naar de provincie waarin ze aangeven dat ze bereid zijn om mee te werken aan het bestuurskrachtonderzoek. Hoe het onderzoek er uit komt te zien, is tot op heden nog niet bekendgemaakt.

manier kun je elkaar helpen. Ook kun je met een groep mensen even een wandelingetje maken tijdens de pauze, bijvoorbeeld naar Boscheind. Dit is echt een prettige plek." Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Brede Heide 4.

FOTO BOVEN: Sef Philips uit Liempde (rechts) is een van de zelfstandigen die gebruik maakt van 'Brede Heide 4 flexwerken en vergaderen' in Lennisheuvel. Twan Tiebosch (links) liet het fraaie pand naast zijn woonhuis bouwen op het perceel waar voorheen manege De Brede Heide was gevestigd. (Foto: Annelieke van der Linden).


Schietwedstrijd bij
Liempds gilde
Sint-Antonius Abt

De dag van het koningschieten is voor een schuttersgilde een hoogtijdag. Dit geldt ook voor het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt als zaterdag 27 mei de zestiende editie van het koningschieten plaatsvindt. De gildebroeder of -zuster die het laatste stukje van de houten vogel schiet, mag zich twee jaar lang gildekoning noemen.

Iedere deelnemer heeft in principe een gelijke kans. Op 27 mei verzamelen de gildeleden om 09.45 uur in gildehuis Het Wapen van Liempde. Een kwartier later vertrekt het kleurrijke gezelschap in optocht om eerst hoofdman Roger van Laere (Barrierweg) en daarna regerend koning Wynand Bressers (Smidsepad) thuis op te halen. Om 11.00 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Jans Onthoofdingkerk.

Nadat de boom door de burgemeester, de gildeheer, de beschermvrouwe en de hoofdman 'vrij' is geschoten, begint om 14.15 uur het eigenlijke koningschieten. Als de koning bekend is, wordt deze officieel geïnstalleerd en worden de kerkklokken geluid. Om 17.30 uur wordt de nieuwe koning in Het Wapen van Liempde ontvangen door een afvaardiging van het college B. en W. van Boxtel.