RAAD NEEMT 'COÖRDINATIEBESLUIT'

Boxtel kan verder met procedure VLK-weg

HENK VAN WEERT

Met uitzondering van oppositiepartij Balans heeft de Boxtelse gemeenteraad dinsdagavond kort voor middernacht ingestemd met een zogeheten coördinatiebesluit voor de aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK). Dat het ontwerp-bestemmingsplan hiervoor wordt gekoppeld aan de verkeersbesluit om de dubbele overweg in de Tongersestraat te sluiten, is volgens fractievoorzitter Wim van der Zanden van Balans niet verstandig.

Wethouder Herman van Wanrooij gaf aan dat het Rijk, ProRail en de provincie hebben geëist dat tegelijk met de aanlegprocedure voor de VLK-weg ook wordt besloten om de dubbele overweg af te sluiten. Volgens hem geeft het verkeersbesluit de gemeente Boxtel de zekerheid dat de andere partijen met geld over de brug komen. Hierover werden enkele jaren geleden afspraken gemaakt in een bestuursovereenkomst met betrekking tot het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

Van der Zanden fronste zijn wenkbrauwen bij het antwoord van de wethouder. Die benadrukte dat het besluit om de dubbele overweg te sluiten, nog niet betekent dat deze ook al meteen dicht gaat. Daarvoor moet eerst nog een zogeheten onttrekkingsbesluit worden genomen. Eerder gaf Van Wanrooij al aan dat de dubbele overweg pas afgesloten wordt voor autoverkeer als de VLK-weg is gerealiseerd. Maar dat is niet voldoende in de ogen van Van der Zanden.

Balans kwam met een motie op de proppen om het verkeersbesluit voor de spoorwegovergang in de Tongersestraat pas later te nemen. ,,Pas nadat er zowel ruimtelijk als financieel concreet zicht is op maatregelen om verkeersknelpunten elders op te lossen", sprak fractievoorzitter Van der Zanden. Met name de noord/zuid-as zal overbelast raken, zo is de verwachting.

BEZWAARPROCEDURE

Het betoog en ook de ingediende motie van Balans kregen geen bijval in de gemeenteraad. Raadslid Stefan de Nijs (Combinatie95) onderkende dat het gecombineerd in procedure brengen van het ontwerp-bestemmingsplan voor de VLK-weg én diverse verkeersbesluiten de ontwikkeling bespoedigt en dat is in zijn ogen een goede zaak. Rinze van der Veen (SP) sprak van een efficiënt traject. Ook Hélène van As, fractievoorzitter van oppositiepartij CDA, stemde in maar drong er daarbij wel op aan dat zienswijzen die door belanghebbenden worden ingediend in de gemeenteraad op tafel komen. Die toezegging kreeg zij van wethouder Van Wanrooij.

Coalitiepartner INbox vroeg zich bij monde van raadslid Jan de Koning af of het door de gecombineerde procedure voor burgers en instellingen lastiger wordt om bezwaar te maken. Dat is niet zo, gaf de wethouder aan. De procedure wordt korter omdat de rechter niet aan zet komt en eventuele bezwaarmakers rechtstreeks naar de Raad van State kunnen stappen.

INFORMATIEWINKEL

Het college kiest ervoor de ontwerpen voor het bestemmingsplan VLK, de verkeersbesluiten en het besluit geluidshinder gezamenlijk in procedure te brengen vanwege de onderlinge samenhang. Hierdoor krijgen eventuele bezwaarmakers ook maar één keer de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Dat kan in de periode van 12 mei tot 22 juni. Mogelijk leiden die reacties nog tot aanpassingen van de ontwerpen, aldus de wethouder. Belangstellenden die meer willen weten, kunnen donderdag 18, vrijdag 19 mei, maandag 22 én dinsdag 23 mei terecht in een informatiewinkel die wordt ingericht in een leegstand pand aan de Croonpassage. Bovendien verspreidt de gemeente een huis-aan-huiskrant over dit onderwerp.