Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'Start van mooie tweede fase voor Podium Boxtel'

LONNEKE HOONDERT

Twaalf jaar lang vormde Henri Molenaar uit Veghel - samen met locatiemanager Ron Rietdijk, die vorig jaar al afscheid nam - het gezicht van Podium Boxtel. Na jaren trouwe dienst geeft hij het stokje echter over aan Daatje van Alphen en Femke Lagerweij van Boxtelse Buren. Henri wil in de toekomst namelijk meer aandacht besteden aan zijn andere passie: gastvrijheid en de commerciële horeca die daar bij komt kijken...

Als directeur van de Brabantse Cultuur Groep (BCGroep) runde hij namens het bestuur van Podium Boxtel de theatervoorziening aan de Burgakker. Van het maken van de jaarlijkse begroting tot het boeken van artiesten en van biertjes tappen tot het klaarzetten van de theaterstoelen: met plezier vervulde hij zijn taken.

Naast Podium Boxtel was Molenaar de afgelopen jaren ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van enkele andere theaters. Die taken legde hij al eerder neer. ,,Cultureel ondernemerschap is moeilijk in deze tijden van bezuinigingen. Ik ben opgeleid in de gastvrijheidssector en daar ligt van huis uit mijn passie. Daarom besloot ik na lang wikken en wegen terug te keren naar mijn oude werkgever Hutten. Dat geeft ook financiële zekerheid en daar ben ik wel aan toe", vertelt Molenaar openhartig.

Hoewel Molenaar geniet van zijn nieuwe functie als coördinator van het bestelbureau bij de Veghelse cateraar, kijkt hij tevreden terug op zijn tijd bij Podium Boxtel. ,,Het theater heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig podium met grote namen. Zeker de veranderingen van de afgelopen drie jaar zijn bijzonder. Met breed gedragen lokale initiatieven, de ontwikkeling van de UITmarkt én de dynamiek tussen de huidige bestuursleden is een mooie tweede fase van Podium Boxtel ingeluid. Daar passen de Boxtelse Buren perfect bij. Zij kunnen het lokale karakter nóg meer versterken."

De Veghelaar verwacht dat Podium Boxtel de komende jaren nóg meer gaat groeien. ,,Het afgelopen seizoen heeft het theater erg goed gedraaid. Veel voorstellingen waren uitverkocht."

FOTO ONDER: Henri Molenaar neemt na twaalf jaar afscheid van Podium Boxtel. (Foto: Peter de Koning).