Archiefopname van de huldiging der kampioenen in gemeenschapshuis De Rots. Op de foto betreden de spelers van Boxtel F1 de bühne. (Foto: Peter de Koning).
Archiefopname van de huldiging der kampioenen in gemeenschapshuis De Rots. Op de foto betreden de spelers van Boxtel F1 de bühne. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

AANMELDEN SPORTTOPPERS VAN START

Kampioenen dit jaar welkom in Bon Salon

Bon Salon, die in juni drie weken terugkeert naar kasteelpark Stapelen, biedt zaterdag 24 juni onderdak aan de jaarlijkse huldiging der kampioenen. De organisatie is in handen van Kees Bekers, Ad van Boxtel, Eric Peeters en Jan Staats, die onder de vlag van evenementenstichting Boxtel Vooruit opereren. Bekers, Van Boxtel en Peeters maakten voorheen deel uit van de Boxtelse Sportraad.

De dag der kampioenen, die tot vorig jaar werd georganiseerd door de inmiddels opgeheven Sportraad, bestaat uit de huldiging van mini's, pupillen, junioren en senioren van alle sportclubs in Boxtel. Ook individuele sporters komen in aanmerking. Voorwaarde om mee te doen aan de huldiging is dat een kampioen in de gemeente Boxtel moet wonen en lid is van een club die is aangesloten bij een landelijk erkende sportbond. Ook dient de titel behaald te zijn op een door de bond uitgeschreven competitie of titelstrijd.

De organisatoren geven aan dat bij aspiranten, pupillen en junioren tot en met 15 jaar alle individuele kampioenen en alle teamkampioenen in aanmerking komen voor de huldiging. Bij A-junioren van 16 jaar en ouder, senioren en veteranen kunnen naast alle individuele kampioenen uitsluitend de standaardteams aangemeld worden.

AANMELDEN

De aanmelding van kampioenen - zowel teams als individuele sporters - is deze week van start gegaan. De organisatoren roepen clubs en begeleiders op de kampioenen uiterlijk voor 1 juli per e-mail op te geven. Dat kan via e-mailadres e.j.d.peeters@home.nl. Vermeld de naam van de vereniging en een contactpersoon, alsmede de namen van de kampioenen en de aard van de titel.

De organisatoren geven aan dat bij de jeugd complete teams aanwezig mogen zijn bij de huldiging. Bij voorkeur dienen ze gekleed te zijn in hun clubtenue. Bij senioren is ook de hele ploeg welkom, maar wordt in elk geval de leider, coach of aanvoerder verwacht. Bestuursdelegaties van club en verenigingen zijn eveneens welkom in Bon Salon.

De dag der kampioenen start op 24 juni rond het middaguur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt een definitief programma gemaakt waarin voldoende ruimte is om alle kampioenen per leeftijdscategorie in het zonnetje te zetten. Sportwethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel zal de medailles uitreiken. Dit jaar worden geen sportman, sportvrouw, sportteam en sportvrijwilliger van het jaar aangewezen. De voorbije jaren bleek daarvoor weinig animo. (Archieffoto: Peter de Koning).