Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RAAD STELT TOERISTISCHE VISIE VAST

'Te weinig zoekresultaten als je op Boxtel googelt'

HENK VAN WEERT

Met nogal wat kanttekeningen heeft de gemeenteraad van Boxtel dinsdagavond een nieuwe toeristische en recreatieve visie vastgesteld voor de komende vier jaren. De oppositiepartijen Balans en CDA waren het meest kritisch en spraken van 'veel bla-bla-bla' en 'het blijft vaag'.

Toch was er ook binnen de coalitie wel wat aan te merken op de visie die Boxtel toeristische en recreatief op de kaart moet zetten. Zo had Marria van den Hoven, fractievoorzitter van INbox, de naam Boxtel gegoogled. ,,En dan blijkt dat we helemaal niet zo goed naar boven komen op internet. En dat geldt ook voor Het Groene Woud. Daar valt nog wel een slag


Bloemdesign siert tijdelijke gevel Marimba

De gevel van bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat raakte vorige week beschadigd door een automobiliste, die de macht over het stuur verloor. Nadat de gevel direct na het incident al provisorisch was gerepareerd, is deze week een kleurrijk bloemendesign aangebracht.

Medewerkers van Two Design uit Liempde beplakten de tijdelijke gevel van Marimba met manshoge afbeeldingen van bloemen. Deze fraaie foto's zijn te zien totdat de pui van de bekende Boxtelse bloemenzaak wordt vernieuwd.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. (Foto: Peter de Koning).

te maken. De website Beleef Boxtel moet zich meer op bezoekers van elders richten. Boxtel heeft zóveel te bieden; daar moet je niet omheen kunnen."

Namens de VVD benadrukte Dymph van de Vries, zelf voormalig toerisme-ondernemer, dat Boxtel een prima plek is als uitvalsbasis voor een volledige vakantie en niet alleen voor een paar daagjes uit. ,,We liggen te midden van fraaie steden en leuke attractieparken. Dat is te lang onderschat. Boxtel is leuk én mooi, hoorde ik destijds al van mensen op onze camping. Grijp de kansen die voorhanden zijn en zorg dat voor ruimere openstellingstijden van bijvoorbeeld het VVV-kantoor, de musea, maar ook de Sint-Petrusbasiliek. Bij dat laatste vond zij Fons van Heesch (D66) aan haar zijde. Hij diende een motie die ervoor moet gaan zorgen dat de middeleeuwse kerk vaker voor publiek toegankelijk wordt. Het voorstel werd unaniem aangenomen. Van Heesch pleitte even tevoren in zijn maidenspeech al voor een haalbaarheidsstudie naar een bescheiden conferentiecentrum met hotel.

VEEL TROEFKAARTEN

Volgens Wim van der Zanden (Balans) is Boxtel meer gebaat met gedreven recreatieve ondernemers dan met een toeristische visie. Hij wees daarbij op trekpleisters als oertijdmuseum De Groene Poort, automuseum Classic Park en activiteitenboerderij 't Dommeltje. Hélène van As (CDA): ,,Boxtel heeft veel troefkaarten, maar die moeten we beter uitspelen." Stefan de Nijs (Combinatie95) vond dat Boxtel er qua toerisme en recreatie op diverse fronten nog wel een schepje bovenop mag doen en vond het positief dat wethouder Peter van de Wiel aansluiting zoekt bij Visit Brabant dat volgend jaar onder het motto 'We are food' bezoekers wil lokken. ,,Ga aan de slag met iets dat grote groepen trekt."