Vrachtwagenchauffeur Koen Lakwijk gaf dinsdag uitleg over de dode hoek. Teun Bakker (rechts) was een van de leerlingen die plaats mocht nemen in de vrachtwagen. Buiten staan zijn klasgenootjes te popelen om het voertuig in te mogen. (Foto: Peter de Koning).
Vrachtwagenchauffeur Koen Lakwijk gaf dinsdag uitleg over de dode hoek. Teun Bakker (rechts) was een van de leerlingen die plaats mocht nemen in de vrachtwagen. Buiten staan zijn klasgenootjes te popelen om het voertuig in te mogen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LEERLINGEN AMALIASCHOOL KRIJGEN UITLEG OVER 'DODE HOEK'

'Wat zie je weinig in een vrachtwagen'

LINDA VAN DE WIEL

Met gespitste oren luisteren ze naar de uitleg van vrachtwagenchauffeur Koen Lakwijk, de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Prinses Amaliaschool. De chauffeur en tevens vader van leerling Brent uit groep 2, komt het dagelijks tegen: kinderen die de gevaren van de zogenaamde dode hoek niet kennen.

,,Door uitleg te geven én de kinderen in mijn vrachtwagen te tonen hoe onzichtbaar ze vaak zijn voor chauffeurs, hoop ik ze bewust te maken van deze gevaren", aldus Lakwijk. ,,Vooral voor de kinderen uit groep 8 is de bewustwording van de gevaren erg belangrijk", voegt juf Irma van de Wal (groep 7/8) toe. ,,Deze kinderen komen nu veelal te voet naar school en starten het komende schooljaar op de middelbare school waar ze met de fiets naartoe zullen gaan."

De kinderen uit groep 7 leggen volgende week hun verkeersexamen af en pikken de uitleg ook nog even mee. Youssef Kissami uit groep 7 is één van deze leerlingen. ,,Ik kwam er in de vrachtwagen pas achter hoe weinig je ziet, sommige kinderen zag ik echt niet staan. Nina Kuilman uit groep 8 vond de uitleg ook leerzaam. ,,En ik vond het cool om in een echte vrachtwagen te zitten…" Lakwijk hoopt dat de leerlingen zich wat meer bewust worden van de gevaren: ,,Elk kind dat ik kan bereiken is winst."