Drie nieuwe exposities in Boxtel met HavemanKunst

Onder regie van Ina Haveman worden deze maand op drie locaties in Boxtel nieuwe kunstexposities ingericht. Haveman is eigenaar van HavemanKunst (www.havemankunst.nl) en biedt beeldend kunstenaars een podium om schilderijen en beelden tentoon te stellen.

Vanaf 16 mei is in restaurant Molenwijk in het gelijknamige Boxtelse wandelpark een expositie te zien met werken van Rita Veltmaat uit Diepenheim en Tosca van der Griend uit Veghel. Allebei schilderen ze kleurrijk, maar totaal verschillend. Karel en Wilma Wijnen van Molenwijk zijn opgetogen over de fraaie werken, die prima passen in de sfeer van het restaurant.

Liesbeth Oudshoorn uit Ossendrecht laat vanaf 17 mei abstracte en figuratieve schilderijen zien in de huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel aan de Bosscheweg in Boxtel. Beide huisartsen ondersteunen het idee van de kunstenares om de opbrengst van een aantal schilderijen te bestemmen voor goede doelen in Afrika. De Boxtelse huisartsenpraktijk krijgt met de werken van Oudshoorn een vrolijke en frisse uitstraling.

In restaurant De Waag aan de Markt in Boxtel is vanaf 25 mei werk te bewonderen van Jeanette Wijnbeld-Klosser uit Rossum. Zij signeert haar schilderijen uit eerbetoon met de naam van haar moeder. Ze is autodidact en schildert portretten, landschappen en abstracte werken. Jurgen en Elise Bosmans van De Waag zijn geraakt door het bijzondere levensverhaal van de kunstenares, die vele reizen maakten en onderweg bijzondere mensen ontmoette.

In De Waag behoren beelden van de Boxtelse kunstenares Geerie Versantvoort tot de permanent inrichting van het interieur. Ze zorgen volgens Haveman voor een prima aanvulling van de tijdelijke expositie.