Walking Football: sportieve activiteit voor ouderen

Voetballen met slechts één spelregel: er mag niet gerend worden. Vanwege zijn 65-jarig bestaan organiseert KBO Boxtel het hele jaar door speciale jubileumactiviteiten. Vrijdag 19 mei wordt in samenwerking met Buurtsport Boxtel Walking Football georganiseerd in sportpark Munsel. Ook niet-leden van de KBO zijn welkom. Bij voldoende belangstelling vindt de sportieve activiteit vaker plaats in Boxtel.

Tijdens een gesprek tussen KBO en Buurtsport ontstond het idee om Walking Football te organiseren. ,,Er zijn veel oudere mensen die graag sportief bezig willen zijn", aldus Nicole van Spaendonk van Buurtsport Boxtel. ,,Doordat je niet hoeft te rennen, is Walking Football de ideale sport. Met name in het noorden van Nederland is de sport populair." Van Spaendonk kwam tijdens de Koningsspelen in contact met RKSV Boxtel en besloten werd de activiteit daar te organiseren. ,,In de avond zijn de velden bezet door teams van Boxtel, maar overdag is er voldoende plek."

STRUCTUREEL

De activiteit gaat vrijdag 19 mei gaat om 13.30 uur van start. Er wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up, vervolgens worden alle deelnemers verdeeld in teams die wedstrijdjes tegen elkaar spelen. ,,In principe wordt Walking Football in elftallen gespeeld, maar het is ook mogelijk met minder mensen", legt Van Spaendonk uit. ,,We hopen dat de kennismaking op 19 mei goed bevalt. Het is onze intentie structureel Walking Football in Boxtel te organiseren."

Belangstellenden voor de activiteit op 19 mei kunnen zich opgeven via e-mailadres betsie@vandersloot.demon.nl of per post bij Corry van de Laar, Hoogheem 318, 5283 BE Boxtel. Mensen die geen lid zijn van de KBO betalen twee euro. Gemakkelijk zittende (sport)kleding wordt aangeraden. Mensen die op 19 mei verhinderd zijn, maar graag willen deelnemen aan Walking Football in Boxtel, kunnen e-mailen naar Nicole van Spaendonk: nicole@buurtsportboxtel.nl.


Vrouwen Contact Boxtel

Vrouwen Contact Boxtel heeft in de maand mei enkele activiteiten op het programma staan. Zo vindt op maandag 15 mei in gemeenschapshuis De Walnoot een presentatie over wereldwonderen plaats door Rob van Eck. Dinsdag 23 en 30 mei wordt een excursie gehouden naar Via Sana Mill. Vertrekpunt om 18.00 uur is het Breukelsplein. Iedere dinsdag wordt er vanaf 13.00 uur gefietst vanaf het Breukelsplein. Het gaat om tochten van zo'n 35 kilometer.