Afbeelding
Foto: Martijn Voets

BOXTELS CAFÉ BEREIDT UITGEBREIDE FEESTWEEK VOOR

Becoloth viert gouden jubileum met klanten en verenigingsleven

Donderdag 29 juni 1967. Op die dag opende Henk van Bilsen in hartje Boxtel bar Becoloth. Met echtgenote Cis en een enthousiast team exploiteerden ze de bruine kroeg tot augustus 1989, toen de familie Voets de zaak overnam. Twee jaar na de overname werd Becoloth uitgebreid en werd een naastgelegen pand betrokken. Hier waren eerder onder meer een bistro en een Chinees restaurant gehuisvest.

Willem, Wilma, Martijn en Rob Voets werken met een feestcomité onder regie van Ton van Dooremalen en Marco Hazenberg aan een uitgebreid feestprogramma, dat inmiddels al aardig in de steigers staat. Voor de feestavond op zaterdag 1 juli zoeken ze het liefst zoveel mogelijk oud-medewerkers die ooit achter de bar stonden. In verschillende tijdvakken keren de tappers van weleer terug achter de bar en draaien ze muziek uit die jaren. Oud-medewerkers die nog niet zijn benaderd of uit beeld zijn geraakt, kunnen zich aanmelden via e-mail: becoloth@home.nl.

FEESTGEDRUIS

De viering van vijftig jaar Becoloth start dinsdag 27 juni met een avond voor genodigden, onder wie leden van de verschillende volleybalteams en de kookclub die er thuis zijn. Een dag later ontvangen de uitbaters de leden van de bier- en wijnclubs die er regelmatig verpozen. Op 29 juni - de officiële jubileumdatum - worden genodigden verwacht die zijn aangesloten bij zaalvoetbalteams, dartteams en de visclub.

Een dag later staat de deur 's middags onder meer open voor de biljartclub, de rik- en kaartclub en de vele leraren die wekelijks op vrijdagmiddag inklokken bij Becoloth. In de avonduren wordt een gezellige muzikale feestavond gehouden voor klanten tussen de 20 en 30 jaar.

Zaterdag 1 juli wordt de grootste feestdag in de jubileumweek. Volgens Martijn Voets zal de Rozemarijnstraat om veiligheidsredenen worden afgesloten vanwege de te verwachten toeloop van publiek. Voordat om 15.00 uur het feestgedruis losbarst, wordt een grote groep genodigden verwacht, onder wie leden van carnavalsclubs De Sjowaddiewaddies en De Kittels. Zondag 2 juli wordt het jubileum afgesloten met cocktails, bier en burgers.

FOTO BOVEN: Een foto uit de oude doos. Willem Voets, Bert Goossens, Theo Bevers en Henk Bilsen (van links naar rechts) tijdens een onbekende activiteit op de stoep voor Becoloth. Weet iemand de aanleiding van deze foto? Mail dan naar becoloth@home.nl. (Foto: collectie familie Voets).


Mantelzorgers

gaan wandelen

in de Kampina

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern in Boxtel houdt maandag 22 mei een wandeling voor mantelzorgers. Deelnemers gaan op pad in natuurgebied Kampina.

De mantelzorgactiviteit, die elk jaar wordt gehouden, duurt van 13.30 tot 16.00 uur. De wandeling zelf duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er koffie met iets lekkers. Mantelzorgers die willen meelopen, kunnen zich aanmelden bij de receptie van ContourdeTwern, telefoon (0411) 65 58 99 of via e-mail: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl. Deelnemers verzamelen om 13.15 uur bij ContourdeTwern (Sint-Ursula 12 in Boxtel) en gaan samen per auto naar de Kampina.