LIEMPDSE HOCKEYVROUWEN KLOPPEN PEEL EN MAAS

HCL overtuigt niet maar wint wel

De hockeysters van HCL hebben zondag in sportpark De Bolakkers gewonnen van hekkensluiter Peel en Maas. Na eerdere grote overwinningen werd ook ditmaal rekening gehouden met een goed resultaat. Dat kwam er, al viel de uitslag een beetje tegen…

De eerste helft begon tam zonder echte aanvallen. Peel en Maas zag in de openingsfase zelfs kans om met enkele counters de helft van HCL te bereiken, zonder echt gevaarlijk te worden. HCL kreeg allengs meer zeggenschap en zorgde voor drukte in de cirkel van de gasten. Alina Bekkers wist een bal te onderscheppen en bereikte zus Willeke, die de score opende: 1-0. Niet veel later was het Annet Saris die behendig enkele tegenstanders uitspeelde en Fleur Schoenmakers bereikte. Die slaagde erin om kort voor rust 2-0 op het scorebord te zetten.

In de tweede helft speelde HCL wat vlotter en leek Peel en Maas al geklopt. Irmin van de Wiel bereikte zus Randi, die enkele tegenstanders ontweek en alle ruimte kreeg in de cirkel. Het was Schoenmakers die in een vervolgactie een strafcorner versierde. Die werd onschadelijk gemaakt door de keeper van Peel en Maas, die in dit seizoen al 105 tegendoelpunten te verwerken kreeg. Een solo van Schoenmakers was even later wel doeltreffend. HCL won met 3-0, maar kon niet echt overtuigen.

FOTO ONDER: Nienke van Heertum aan de bal voor HCL. De Liempdse hockeysters klopten laagvlieger Peel en Maas met 3-0. (Foto: Hans Verberk).