Vier Tabitta-toppers poseren: Romy Poirters, Celeste Canaan, Lieve van der Zijde en Donna van Wijgerden. (Foto: Tabitta).
Vier Tabitta-toppers poseren: Romy Poirters, Celeste Canaan, Lieve van der Zijde en Donna van Wijgerden. (Foto: Tabitta). Foto: Tabitta

BOXTELSE VERENIGING GROSSIERT WEER IN PRIJZEN

Turnsters Tabitta veroveren zes NK-tickets

De turnsters van het Boxtelse Tabitta blijven de successen aaneenrijgen. Afgelopen weekend deed een delegatie mee aan de halve finales in Rotterdam, waar zes tickets voor de eindstrijd van het Nederlands kampioenschap in Duiven werden veroverd.

Zaterdagochtend vroeg kwamen de instappers in het hoogste landelijke niveau in actie.
Voor Lizzy Stolwijk was het dubbel feest: naast haar verjaardag kon ze ook vieren dat ze doorstroomt naar de allround finale. Lizzy turnde een foutloze wedstrijd waarin ze vijfde werd en behaalde de toestelfinale op het onderdeel vloer. Ook Imke Schellekens zette een knappe prestatie neer. Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes mag ook Imke met haar zevende plaats naar de allroundfinale.

In de middag kwam de jeugd in de eerste divisie in actie. Lieve van der Zijde turnde een goede wedstrijd, met name op de onderdelen brug en vloer. Ze legde beslag op de achtste plaats en plaatste zich daarmee ruimschoots voor de landelijke eindstrijd.

Celeste Canaan was niet fit van haar vakantie teruggekomen en had daardoor een vervelende wedstrijdvoorbereiding. Desondanks kon ze meedoen aan de wedstrijd en sprong ze zelfs beter dan ooit tevoren. De twaalfde plaats was genoeg om ook mee te doen in de allroundfinale.

Donna van Wijgerden werd dit seizoen geplaagd door drie grote blessures. Ze was net weer helemaal startklaar tot ze drie dagen voor de wedstrijd haar hamstring inscheurde. Ze toonde karakter en turnde een wedstrijd met gedwongen maximale aanpassingen en ging alsnog met de hakken over de sloot naar het NK. Tabitta sprak deze week de hoop uit dat ze weer op tijd fit is voor de eindstrijd.

Zondag beleefden de junioren in divisie 3 een slopende finale. Slechts zes van de twintig deelnemers konden doorstromen naar de landelijke allroundfinale; een enkeling zou kans maken op een toestelfinale. Lieke van Berkel en Jaimy de Wit kwamen voor Tabitta in actie en turnden beide een goede wedstrijd. Lieke behaalde met name op sprong (3) en brug (6) hoge scores. In de einduitslag werd ze vijfde en veroverde ze een plek in de finale. Jaimy was met name sterk op het onderdeel brug (3) en liet voor het eerst de salto achterover op de balk zien. Ze kwam een puntje te kort voor de finale.