Afbeelding
Foto: Taverbo

Van der Schoot

tweede op

NK tafeltennis

Op het Nederlands kampioenschap tafeltennis voor welpen in de leeftijd tot 11 jaar is de Boxtelse tafeltennisster Sanne van der Schoot (10) zaterdag als tweede geëindigd in de D-klasse. Dankzij deze prestatie mocht zij een dag later tevens meedoen in de A-klasse, het hoogste nationale niveau.

Sanne is in het bezit van een D-licentie en liet op het NK in Nijmegen zien dat zij in deze categorie tot de top van Nederland behoort. De speelster van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo behaalde een knappe tweede plek. Dankzij dit resultaat plaatste zij zich tevens voor het NK in de A-klasse dat een dag later werd gespeeld en waaraan de beste tien welpen van Nederland deelnamen.

Naast Sanne was ook clubgenote Merlina Singh (10) hiervoor geplaatst, dit op basis van haar A-licentie. Beide Boxtelse meisjes konden in deze klasse niet voor een verrassing zorgen. Zij behaalden ieder weliswaar één overwinning in de poulefase, maar dit bleek niet genoeg om zich te kwalificeren voor de knock-out ronde.