KAMPIOENSCHAP BINNEN HANDBEREIK VOOR LIEMPDENAREN

Zenuwslopende slotfase voor DVG

Als regisseur Huub Stapel nog een script zoekt voor een spannende voetbalfilm, dan is het verloop van de competitie in de vierde klasse I uitermate geschikt. In deze voorlaatste speelronde hebben zowel BMC uit Berlicum als ook DVG uit Liempde nog kans op de titel. De Liempdenaren moeten nog twee wedstrijden spelen en BMC speelde in Maliskamp. Er staan voor de clubs diverse belangen op het spel: directe degradatie ontlopen of kans maken op een periodetitel. DVG speelde zondag tegen VOW uit Zijtaart, die wedstrijd won ze: 0-1.

Uitwedstrijden tussen DVG en VOW verliepen nooit erg gunstig voor de Liempdse ploeg. Vaak zijn het wedstrijden met een apart verhaal en zo ging het óók zondag.

DVG begon goed aan de wedstrijd en had al vroeg op voorsprong kunnen komen. Een vlotte combinatie van achteruit resulteerde in een voorzet van Sander van de Ven aan Bas van Houtum. Maar de spits kon niet tot een schot komen. Ook Joep der Meijden kwam nog aan de bal maar zijn inzet was niet doeltreffend. Een goed schot van Van de Ven ging helaas over het doel. VOW kon maar weinig gevaar stichten en met een doelpoging vanuit een corner waren de wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste helft wel genoemd.

DVG was er een paar keer dichtbij maar VOW-doelman Niek van Zutphen wilde in zijn afscheidswedstrijd alleen maar cadeautjes krijgen en niet geven. Er kwamen echter toch nog een paar fraaie kansen. De beste was voor Wilco Voets die in een één-op-één situatie beter had kunnen afleggen op de mee opgekomen Bart de Windt. Zijn inzet werd door Van Zutphen gestopt. Ook op een goed genomen vrije trap van Peter Versantvoort was de VOW-keeper de situatie meester.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. DVG voetbalde beter en was op zoek naar de verlossende treffer. In de 67e minuut was de eerste kans voor VOW, maar Mark Faes had hier geen moeite mee. Meteen daarop werd De Windt aangespeeld in het zestien metergebied, maar hij stond met de rug naar het doel. Hij draaide goed weg en schoot in de verre hoek onhoudbaar binnen: 0-1.

REDDINGEN

DVG had in de fase na het doelpunt meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Dat gaf een paar goede countermogelijkheden maar die werden niet benut en dus bleef de voorsprong minimaal. De Liempdse ploeg kreeg steeds meer moeite om de gelijkmaker te voorkomen en een paar fantastische reddingen van doelman Faes waren noodzakelijk om de kansen op een kampioenschap levend te houden.

De slotfase was zenuwslopend en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bracht de zekerheid van de overwinning en toen ook het laatste nieuws uit Maliskamp - eindstand 2-2 - bekend werd, was er dubbele blijdschap. Dit betekent dat DVG volgende week een overwinning nodig heeft om kampioen te worden. Zondag 14 mei kan thuis tegen Mariahout het wonderbaarlijke seizoen worden afgesloten met de titel, maar wellicht heeft Huub Stapel onverhoopt een ander slot in gedachten...