Afbeelding
Foto: Hans Verberk

CROSSTALENT BOEKT SUCCES IN ROSMALEN

Kay Karssemakers wint een manche op ONK

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna Racing Team heeft zondag tijdens de vijfde wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen in Rosmalen één manchezege weten te behalen. In beide manches nam Kay kopstart en opnieuw streed hij tot de finish voor de overwinning. In de eerste manche wist hij in de laatste ronde de leiding over te nemen en sloot de manche winnend af. In de tweede manche moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, wat hem in het dag klassement ook een tweede plaats opleverde.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en nam de leiding. Meteen zat zijn grootste concurrent in het achterwiel en deze voerde de druk hoog op. Gedurende eerste ronde wist Kay de leiding in handen te houden maar werd in de tweede ronde gepasseerd. De jonge Boxtelaar bleef de kopman sterk volgen en verloor hem geen seconde uit het oog.

In de laatste ronde had Kay – na op achterstand te zijn geraakt - opnieuw de aansluiting bij de kopman gevonden en hij zette alles op alles om nog één aanval in te kunnen zetten. Dit lukte en met succes nam hij in de laatste ronde de leiding over. De tweede man gaf de winst niet zomaar uit handen en opnieuw wist hij Kay twee bochten voor de finish te passeren. De Boxtelaar greep in de laatste bocht voor de finish de leiding over en won na een slopende laatste ronde de eerste manche.

KLEINE PROBLEMEN

Ook in de tweede manche nam de HMX Nofear Husqvarna-rijder kopstart. Kay wist de leiding tot aan de vijfde ronde in handen te houden en werd toen gepasseerd door zijn grootste concurrent. Over en weer gingen de coureurs aan kop. De Boxtelse crosser ondervond echter in de slotfase van de wedstrijd kleine problemen aan zijn motor waardoor hij niet de gewenste snelheid kon behalen. Hierdoor werd hij terugverwezen naar een tweede plaats.

Met een manche-overwinning en een tweede plaats werd de Boxtelaar tweede in het dagklassement. In de tussenstand om het open Nederlands kampioenschap blijft hij op een tweede plaats staan. Zondag 14 mei verschijnt Kay aan de start tijdens de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motorcross in Emmen.

FOTO BOVEN: Motorcrosser Kay Karssemakers (nummer 22) in actie tijdens in Rosmalen. Naast hem rijdt Kjell Verbruggen (242), ook uit Boxtel. (Foto: Hans Verberk).