Afbeelding
Foto: Ton van Dooremalen

EERSTE CONTOUREN WONINGBOUW CLARISSENSTRAAT ZICHTBAAR

Nivogarage maakt plaats voor herenhuis

Langzaamaan verschijnen de contouren van de eerste woning die gebouwd wordt op het terrein van het voormalige autobedrijf Nivo aan de Clarissenstraat. De garage maakt plaats voor twee statige herenhuizen. Ton van Dooremalen maakte op Bevrijdingsdag, tijdens het uitsteken van de vlaggen in de Sint-Petrusbasiliek, onderstaande luchtfoto vanuit de toren. Daarop is te zien dat één woning al rap uit de grond verrijst.

Nivo was jarenlang gevestigd aan de Clarissenstraat maar verhuisde in 2014 naar Boseind op bedrijventerrein Ladonk. Het pand stond daarna enkele jaren leeg. Woonstichting Sint-Joseph kocht de voormalige garage, inclusief het perceel dat erbij hoort, en wilde sociale woningbouw op de locatie realiseren. Het bouwplan daarvoor bleek echter niet haalbaar. Daarop besloot de woonstichting de kavel van de hand te doen.

JAREN DERTIG

Ondernemer Paul van Heeswijk kocht het terrein op en is van plan twee huizen in jaren dertig-stijl bouwen. Een voor zichzelf en eentje voor de verkoop. De kavel, die liefst 2.500 vierkante meter beslaat, wordt daarvoor in tweeën gesplitst. ,,Ik wil gaan bouwen op een manier die past bij de herenhuizen elders in de straat", vertelde de ondernemer eerder in deze krant. (Foto: Ton van Dooremalen).