Honkballers Ducks sluiten sterk duel af met overwinning

Voor de honkbalploeg van Ducks stond zondag de derde uitwedstrijd op rij op het programma. Tegen Mulo uit Helmond waren de Boxtelse honkballers, die al tweemaal punten hadden laten liggen, erop gebrand zich te bewijzen. Dat lukte: Ducks won het duel na zeven innings met 7-17.

De Boxtelse ploeg begon sterk en eerste slagman Sherwin Theodora sloeg direct een honkslag. Onfortuinlijk genoeg raakte hij in de daaropvolgende actie geblesseerd. Op honkslagen van Thor van den Dool, Rogelio Cicilia en Jeroen van Nes kwamen de Boxtelaren driemaal over de thuisplaat. Startend werper Van Nes kwam goed uit de startblokken en zette met gemak de eerste Helmondse slagmannen opzij. Ducks breidde de voorsprong uit door te scoren op harde honkslagen van Jan van der Wielen, Kees van Dooremalen en Van den Dool.

Mulo gaf echter niet thuis en bracht in de gelijkmakende helft van de inning de tussenstand op 2-5. Ducks moest zich herpakken en pas in de vierde inning kwam de ploeg weer tot scoren. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een goede honkslag van Van der Wielen en een harde tweehonkslag van Van den Dool. Mulo pakte in de tussentijd ook punten terug. Ondanks de aanblijvende druk van Ducks bleef de tegenstander moed houden en wederom scoorde zij twee punten: 5-7. Maar wéér waren daar Van der Wielen en Van den Dool: met een tweehonkslag en een honkslag werden er twee punten binnen geslagen.

Uiteindelijk gebeurde er wat de hele wedstrijd al op de loer lag. De potente slagploeg van Ducks gooide de wedstrijd op slot door liefst acht punten binnen te slaan. Mulo was gebroken en de wedstrijd was zo goed als gespeeld. Aflossend werper Max Denteneer mocht het afmaken en deed dit met verve: de wedstrijd kwam na zeven innings ten einde met een uitslag van 7-17.

Uitslagen zaterdag 6 mei

Hb jun.: Ducks - Cardinals        9-10

Beeball major: Ducks - Mulo        20-19

Sb U17: Gryphons - Ducks        11-9

Sb U17: Gryphons - Ducks        9-9

Hb pup.: Ducks - Nuenen        17-3

Sb asp.: Tex Town Tigers - Ducks        15-6

Sb asp: Ducks - Tex Town Tigers        8-20

Hb asp.: Ducks - Gryphons        10-6

Uitslagen zondag 7 mei

Hb sen.: MULO - Ducks H1        7-17

Hb sen,: Uden Red Sox - Ducks H2        5-12

Programma zaterdag 13 mei

Beeball major: Nuenen - Ducks        10.00

Sb asp.: Ducks - Roef!        11.00

Hb asp.: Royals - Ducks        11.00

Hb pup.: Mulo - Ducks        11.15

Softbal U17: Ducks - Nuenen        14.30/16.30

Hb jun.: Starlights - Ducks        15.30

Programma zondag 14 mei

Hb. sen: Ducks H2 - Panters        11.00

Sb sen.: Ducks - Wassenaar        12.00

Hb sen.: Ducks - Hazenkamp        15.00