VROUWEN VERLIEZEN IN EINDHOVEN

Hockeymannen MEP verliezen zicht op titel

Het was geen goed weekend voor MEP. De mannen leden een teleurstellende nederlaag in Oosterhout bij Warande (2-1) Het kampioenschap is daardoor zo goed als verkeken en ook de tweede play off- plaats komt serieus in gevaar. Door de nederlaag bij Eindhoven (4-2) is voor de MEP-vrouwen de derde plaats uit zicht.

Ook zondag in Oosterhout ontbrak het heilig vuur bij de mannen van MEP. De Boxtelaren lijden de laatste weken duidelijk onder kampioensdruk, maar het daarmee om kunnen gaan hoort ook bij het volwassen worden van een ploeg. Wat dat betreft ging de vergelijking met Feyenoord zondag niet geheel mank. MEP creëerde tegen het matige Warande in de eerste helft eigenlijk niets.

De gasten waren wel beter, maar hadden geen antwoord in de eindfase. In de tweede helft kwam er van beide kanten wat meer leven in de brouwerij. Warande kwam op voorsprong door een strafcorner en snel daarna maakte Floris Verheijen uit een strafcorner gelijk: 1-1. MEP werd sterker en was beter, maar net als een week eerder in Schijndel viel de goal aan de andere kant: 2-1 Dat was de mentale genadeklap voor de MEP. De ploeg hockeyde plichtmatig en aangeslagen de wedstrijd uit. De echte leider in het veld stond niet op…

Het wordt komend weekend alles of niets voor de mannen van MEP. Morgen, vrijdag 12 mei speelt de ploeg van Erik Verzijden de halve finale om de Silver Cup tegen USHC in Utrecht. Zondag 14 mei komt directe concurrent voor play-offs plaats twee, HCAS, naar Molenwijk. De Boxtelse mannen zullen zonder druk moeten leren hockeyen en kunnen wellicht hoop putten uit het feit dat deze competitie er thuis nog niet werd verloren. Bij winst is MEP zeker van de play-offs. Juist in deze cruciale fase is de steun van het Boxtelse publiek meer dan welkom. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        20-51        Warande        20-26

MEP        20-46        HOD        20-25

HCAS        20-44        Oss        20-24

Hopbel        20-36        Rosmalen        20-14

B.-Enschot        20-35        Geel Zwart        20-10

Weert        20-27        St.-Oedenrode        20-4

AFSCHEID

,,We hebben veertig minuten achter de feiten aangelopen en zijn als makke lammetjes naar de slachtbank geleid." Zo omschreef coach Inge Poelmans de wedstrijd van haar ploeg tegen Eindhoven. ,,Pas bij de 4-1 achterstand begonnen we te hockeyen. Maar toen was het natuurlijk te laat."

Poelmans miste een beetje de passie bij haar ploeg. Een feller Eindhoven zette MEP direct onder druk. Dat resulteerde in de snelle openingsgoal. Marleen Bordat maakte kort daarna uit een strafcorner gelijk, maar direct daarop sloeg Eindhoven tweemaal toe (3-1) Meteen in de tweede helft lag de 4-1 erin en was de wedstrijd gespeeld. De strafbal die Ivet van Schaijk benutte (4-2), was voor de statistieken. Dat gold ook voor de zeven corners die MEP niet benutte.

De laatste thuiswedstrijd van de vrouwen van MEP, zondag 14 mei tegen HCAS uit Asten, staat in het teken van het vertrek. Zowel coach Poelmans als Ivet van Schaijk en Margriet van Aert nemen afscheid van het thuispubliek. Van Aert en Van Schaijk hebben er samen bijna twintig jaar opzitten in het eerste van MEP. Afslag in Molenwijk om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Weert        20-54        St.-Oedenrode        20-26

Oss        20-47        HOD        20-20

Eindhoven        20-41        Goirle        20-19

MEP        20-36        HCAS        20-18

Venlo        20-35        Uden        20-9

Hopbel        20-32        Concordia        20-6