Munselploeg klopt concurrent WEC

Boxtel mikt op promotie met plek in nacompetitie

Met nog één competitiewedstrijd te gaan heeft de hoofdmacht van Boxtel zich al geplaatst voor het toetje van de nacompetitie. Daarin gaat de ploeg strijden voor promotie naar de derde klasse. Directe concurrent WEC werd in een spannende wedstrijd met 1-2 geklopt waardoor de Munselploeg minimaal op de vierde plaats eindigt. Dat is voldoende voor een vervolg van de competitie. En dat is een knappe prestatie voor de jonge ploeg...

Om de kansen in eigen hand te houden wist Boxtel dat het minimaal gelijk moest spelen en probeerde het daarom de ruimtes klein te houden. Dit lukte voor rust goed. In de eerste 25 minuten gebeurde er namelijk niet veel. WEC probeerde het voetballend op te lossen, maar de verdediging van Boxtel stond elke keer goed.

Een verkeerde terugspeelbal van WEC leverde Hayke van Heesch een grote kans op. Hij omspeelde de keeper, maar de verdediger van WEC gleed de bal weg en gebruikte daarbij zijn hand. De toegekende penalty werd door Jesse van Homelen benut, maar doordat hij volgens de scheidsrechter de 'pingel' te snel nam moest hij hem overnemen. Van Homelen knalde voor de tweede keer de bal onhoudbaar in de hoek en zorgde voor de 0-1 voorsprong.

Boxtel zakte daarna in en WEC probeerde het over de flanken. In de dertigste minuut brak de tegenstander door op links, maar de voorzet werd keurig geblokt. De corner die volgde was een prooi voor doelman Tommy Verhagen. Ruststand: 0-1.

AFSTANDSSCHOT

Kort na rust was het Van Homelen die een afstandsschot afvuurde. De WEC-keeper was net op tijd terug en kon de bal voor de doellijn vangen. Boxtel liet de thuisploeg het spel maken en bleef met veel spelers achter de bal. In de zestigste minuut probeerde de WEC-aanvoerder Verbakel het met een afstandsschot. Doelman Verhagen stopte de bal, Marsudi Bounin ruimde de terugvallende bal op.

Twee minuten later claimde ook WEC een penalty na een vermeende handsbal, maar de goed leidende scheidsrechter gaf slechts een corner. In de zeventigste minuut kreeg WEC een vrije trap op zo'n dertig meter van het doel. Deze werd doorgekopt en de bal belandde met een curve tegen de binnenkant van de paal en over de doellijn: 1-1.

Het antwoord van Boxtel volgde snel. Djuric Doran werd weggestuurd aan de rechterkant. Geheel onverwacht haalde hij verwoestend uit en verraste zo keeper Santegoeds in de verre hoek: 1-2. Ramon de Laat stuurde twee minuten later Van Homelen op links weg, maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. De rebound was voor Van Heesch, maar zijn schot miste kracht en precisie.

WEC speelde in de slotfase alles op alles en zo kwam er ook meer ruimte voor de rood-witten. De thuisploeg probeerde het wel, maar was niet bij machte om het Boxtel nog moeilijk te maken.

Zondag 14 mei is in eigen huis de laatste competitiewedstrijd tegen hekkensluiter WHV. Bij winst maakt de Munselploeg kans op de derde plaats en daarmee zou de ploeg een betere uitgangspositie in de nacompetitie hebben.

Drie zaterdagen jeugdtoernooien bij RKSV Boxtel

Nu de voetbalcompetitie voorbij is, breekt de tijd aan voor de jaarlijkse jeugdtoernooien van RKSV Boxtel. De komende drie zaterdagen doen liefst 110 teams mee aan een sportief treffen in sportpark Munsel.

Zaterdag 13 mei vinden van 09.00 tot 12.30 uur wedstrijden plaats voor de mini's en de elftallen JO8 en JO9. De spelers dienen zich om 08.30 uur te melden. Diezelfde dag spelen de JO13-teams tussen 13.30 en 17.00 uur; ook zij dienen zich een halfuur voor aanvang aanwezig te zijn.

Een week later, zaterdag 20 mei, spelen JO10 en JO11 van 09.00 tot 12.30 uur en JO15 van 13.30 tot 17.00 uur. De laatste toernooidag, zaterdag 27 mei is gereserveerd voor de meisjeselftallen. MO11 en MO13 dienen om 09.00 uur aanwezig zijn; MO15 om 13.00 uur.

Geen beachsoccer

bij café De Ketting

Het Hart van Boxtel Beachsoccer Toernooi dat dit jaar gehouden zou worden op het terrein van eetcafé De Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel gaat niet door. Het evenement zou gehouden worden op zaterdag 1 juli.

Volgens berichtgeving op Facebook hebben zich slechts enkele teams aangemeld voor het toernooi. Dit aantal was zo laag dat de organisatie heeft besloten om het evenement te annuleren. ,,Wij zijn ons ervan bewust dat er in de weekenden voor het beachsoccertoernooi ook andere geweldige evenementen op de rol staan, maar logistiek kan ons toernooi alleen op zaterdag 1 juli plaatsvinden. Wij wilden Boxtel graag een uniek evenement geven dat jaarlijks terug zou keren, helaas moeten we concluderen dat dit niet is gelukt."