Huurverhoging en scheefhuur

'Sint-Joseph ontziet laagste inkomens'. Onder deze kop stond vorige week in Brabants Centrum een artikel over de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli. Daar kunnen we kort over zijn, na vele jaren van forse verhogingen en 'huurharmonisatie' (bij mutaties de huurprijzen exorbitant verhogen) kunnen we over de huurverhoging van 1 juli 2017 tevreden zijn.

Alleen de huren voor de zogenaamde 'scheefhuurders' (ik vind dit een benaming die nergens op slaat) gaan met 4,3 procent omhoog. Volgens het artikel stimuleert Sint-Joseph hiermee deze groep om te verhuizen naar een vrije sectorwoning of een koopwoning. En deze laatste zin is natuurlijk een gotspe. Op de eerste plaats zijn er weinig vrije sectorwoningen en de paar die er zijn worden door de verhuurders (VB&T en Hoen) bij mutatie snel verkocht. En degene die willen kopen vangen vaak bot bij de banken, die wij met zijn allen nog niet zolang geleden overeind hebben gehouden. Deze huurders kunnen met de beste bedoelingen geen kant op, en worden zo afgestraft, mede door een falend toewijzingsbeleid in het verleden.

        AD BOLEIJ

        Voorzitter Huurders Belangen Vereniging


Verkeerssituatie Molenstraat

Met regelmaat gebeuren er ongelukken bij diverse rotondes in onze gemeente (jammer) maar we mogen God dankbaar zijn dat er in het centrum van Boxtel ter hoogte van de kruising Molenstraat/Stationsstraat nog geen ongelukken gebeurd zijn. Fietsers negeren massaal de haaientanden vanuit de Molenstraat en automobilisten vanuit de Prins Hendrikstraat negeren massaal (en dat is echt niet overdreven) het verbodsbord éénrichtingverkeer.

Als de politie of toezichthouders hier eens meer aandacht aan zouden geven en bekeuringen uit zouden schrijven (à 140 euro per overtreding!) zou het mes van twee kanten snijden. Maar het zou zeker voorkomen dat er ongelukken ontstaan door dergelijk wegmisbruik. Deze week gaf een politiebestuurder vanuit de Molenstraat een bestuurder uit de Prins Hendrikstraat voorrang. Kan het nog dommer?

Met alle respect voor de politie; ik vermoed dat ik dit vermeld namens veel medebewoners uit Boxtel. Een simpel rekensommetje levert een vet boete-resultaat op. Plaats anders een permanente camera.

        MARTIN VAN TILLAART


Geef reuzin Hanne een stem (2)

Naar aanleiding van de ingezonden brief van vorige week in deze rubriek: wat een goed idee van Marije van Kuijk om ook reuzin Hanne (naast Jas de Keistamper) een stem te geven. Hoog tijd toch in 2017. Het antwoord van Paul Hermans valt me, juist van hem, nogal tegen. Het feit dat Boxtel een sprekend reuzenkoppel zou hebben, is zo mogelijk nog meer uniek.

        MARIANNE JUFFERMANS

Rondleiding door
Wereldhuis tijdens
Dag van de Bouw

In het toekomstige Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel zijn vakmensen uit de bouw hard aan het werk. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei kunnen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Het Wereldhuis wordt gerealiseerd in het vroegere woonzorgcentrum Molenweide, een van de huizen van Zorggroep Elde. De oplevering wordt in september verwacht.