Afbeelding
Foto: Daisy Renders

'DE KEISTAMPERS' BEREIDT ZICH NU VOOR OP AVONDVIERDAAGSE

Kampinatocht dit jaar in trek bij Belgen

Ook de wandelaars die voor een korte afstand kozen, konden in de Kampina genieten van de natuur. WSV De Keistampers bracht hen met busjes naar de rand van het natuurgebied en haalde ze daar ook weer op.

De eerstvolgende grote activiteit van De Keistampers is de jaarlijkse avondwandelvierdaagse die wordt gehouden van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni. Het evenement, waarvoor zich jaarlijks ruim tweeduizend wandelaars inschrijven, beleeft zijn 46 editie. De voorinschrijving voor individuele wandelaars vindt plaats tot 3 juni via e-mail: dekeistampers@live.nl onder opgave van adres en telefoonnummer. Wie voor een herinnering in aanmerking wil komen, dient bovendien door te geven hoeveel keren is deelgenomen. Deelname kost 3,75 euro met en 2,25 zonder herinnering. Wie zich pas tijdens de avondvierdaagse inschrijft, betaalt één euro meer.

FOTO BOVEN: Wandelaars tijdens Kampinatocht bij een van de vennen in het natuurreservaat. (Foto: Daisy Renders).


Rotsvast: goudhaantje van de BRTC

Seizoen 2016-2017 van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) werd dinsdag afgesloten met de laatste wedstrijden in de individuele meerkampen. Rotsvast bleek een goudhaantje: leden Geerta Pluut en Erik van der Schoot gingen er met de winst vandoor in poule B en C, terwijl ook het bekertoernooi en de individuele sportiviteitsprijs in het bezit kwamen van het team. Ad Brekelmans was succesvol in meerkamppoule A. Eerder werd al bekend dat Taverbo/Sabo voor de tweede opeenvolgende maal de kampioenstitel binnensleepte.

In poule C wist Van der Schoot van Rotsvast zijn ongeslagen status te behouden. De allerlaatste partij tussen hem en Stef Schellekens van De Firma Fotografie, die alleen van teamgenoot Henk van de Laak had verloren, moest de beslissing brengen. Van der Schoot won de eerste game ternauwernood met 16-14. Hiermee was de ban gebroken en wist hij de volgende twee games gedecideerd met 11-7 te winnen en verwees hiermee Schellekens naar de derde plaats. Van de Laak eindigde als tweede.

In poule B was de spanning na drie gespeelde rondes nog groter dan in poule C omdat vier van de zes deelnemers vier partijen wonnen. Geerta Pluut van Rotsvast en Lothar Groth van Taverbo/Sabo 2 wonnen ieder hun twee nog te spelen wedstrijden maar omdat Pluut op de eerste speeldag te sterk was voor Groth, ging zij er met de titel vandoor. Groth moest genoegen nemen met de tweede plaats en Toon van Geel van Taverbo/Sabo 4 complementeerde het rijtje.

ONDERLING RESULTAAT

In poule A was de beslissing ook nog niet gevallen. Ad van Weert van De Horntreffers moest wegens een rugblessure op het allerlaatste moment verstek laten gaan. Daardoor werden zijn wedstrijden uit het schema geschrapt en dat zou nog gevolgen krijgen voor de einduitslag. Peter de Rooij van Taverbo/Sabo 4 begon sterk door met 3-1 van Ad Brekelmans van grand café Rembrandt te winnen en won daarna ook nog van Cees Hems van Taverbo/Sabo 1 in vier games. Brekelmans herstelde zich en won na een spannende partij in de vijfde en beslissende game met 11-6 van Hems.

Hans van Weert van De Horntreffers had ook twee verliespartijen op zijn naam staan maar zijn verliespartij tegen Ad van Weert werd uit de uitslagen geschrapt. Hierdoor eindigden De Rooij, Hans van Weert en Brekelmans ieder met vier punten. Het onderlinge resultaat moest ook hier de beslissing brengen. Brekelmans eindigde bovenaan, gevolgd door Hans van Weert en De Rooij.

PRIJSUITREIKING

Na afloop van dit toernooi werden de prijzen, die door Frank Hermans van Bat Boys zijn geschonken, uitgereikt aan de winnaars van alle onderdelen die dit seizoen werden gespeeld in de BRTC. Het dubbeltoernooi werd gewonnen door Wim van Aarle van De Horntreffers en Uschi Meeuwis van Taverbo/Sabo 3. Het bekertoernooi was voor Van der Schoot en Pluut van Rotsvast.

Kampioen van de competitie werd Taverbo/Sabo 3, bestaande uit Henk IJsseldijk, Daan de Koning, Uschi Meeuwis, Luc van der Schans en Dave van Wijck, gevolgd door Taverbo/Sabo 1 (Hans van Haaren, Ronald van Dael, Frans van Dun en Cees Hems) en Rotsvast (Bart Theeuwes, Jan Don, Geerta Pluut en Erik van der Schoot).

De sportiviteitsprijs voor teams was voor Taverbo/Sabo 2 en de individuele sportiviteitsprijs was voor Erik van der Schoot van Rotsvast.


Kennismaken met
honk- en softbal
bij JRC Ducks

Honk- en softbalvereniging JRC Ducks organiseert woensdag 17 mei een Welcome Friends-dag. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar die kennis wil maken met de honk- en softbalsport, is welkom in sportpark Den Wielakker aan de Voetboog te Boxtel.

Honk- en softbal zijn individuele teamsporten. Iedereen heeft zijn eigen talent en rol binnen het team en samen werk je toe naar succes. Tijdens de clinic, die op 17 mei om 17.45 uur van start gaat, leren deelnemers onder begeleiding van enthousiaste coaches de beginselen van het spel. De kennismakingsles wordt afgesloten met een wedstrijdje en na afloop is er voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken. De clinic duurt tot 19.30 uur.

Inschrijven voor de honk- en softbalclinic van JRC Ducks is niet nodig. Mensen die vragen hebben, kunnen een e-mail sturen naar liesbeth_smulders@yahoo.com.