Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Wandeltocht
in buitengebied
van Gemonde

De Gestelse welzijnsorganisatie BINT organiseert samen met Gemondse vrijwilligers woensdag 17 mei een wandeltocht in het buitengebied.

De route is ongeveer 5 kilometer lang en de wandeling duurt van 09.30 uur tot 11.00 uur. De wandelaars vertrekken én eindigen op de parkeerplaats bij de Sint-Lambertuskerk in Gemonde. Na afloop kunnen deelnemers napraten met een kop koffie of thee tijdens de Dorpstafel in gemeenschapshuis De Kei.


Cheque winnaars
KenEsch Quiz
voor goede doel

Alle teams die op 1 april deelnamen aan de KenEsch Quiz 2.0 van blaaskapel De Knoestjes moesten vooraf een goed doel opgeven. De hoofdprijs bestond namelijk uit een cheque van 1.000 euro die bestemd is voor het betreffende goede doel. Team De Roze Sokskes, dat op 15 april werd gekozen tot winnaar van de dorpsquiz, koos voor Robert's Challenge en overhandigde vrijdag de waardecheque aan Robert Schoonenberg en zijn gezin.

Liefst 32 teams streden om de eerste prijs tijdens de KenEsch Quiz 2.0 op 1 april. Twee weken later werd tijdens de muzikale avond Knoestjes & Friends Proud 2B Fout de winnaar bekend gemaakt. De Roze Sokskes wonnen de wisseltrofee, eeuwige roem én 1.000 euro voor een goed doel. Het bedrag kwam tot stand door de inleg van de deelnemende teams, de Gestelse Toppers en De Knoestjes.

Vrijdag, tijdens een repetitie van De Knoestjes, reikten De Roze Sokskes in dorpshuis De Es de cheque uit aan Robert's Challenge. Dit goede doel zamelt geld in voor Robert Schoonenberg uit Capelle aan den IJssel. Hij heeft primaire progressieve multiple sclerose en hoopt voldoende geld bijeen te krijgen om stamceltherapie te kunnen ondergaan. Samen met zijn gezin was hij aanwezig in De Es en sprak hij zijn hartelijke dank uit voor de bijdrage van De Roze Sokskes.

FOTO ONDER: Team De Roze Sokskes speelde de KenEsch Quiz voor het goede doel Robert's Challenge. Half april werd duidelijk dat het team de dorpsquiz had gewonnen en vrijdag werd een geldbedrag van 1.000 euro overhandigd aan Robert Schoonenberg (met cheque) en zijn gezin. (Foto: Daisy Renders).