Afbeelding
Foto: Joris van der Krogt

Inloopspreekuren voor e-overheid in bibliotheek Boxtel

Naast Digisterker-cursussen biedt de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel met ingang van morgen, vrijdag 12 mei ook Digisterker-spreekuren aan. Iedere vrijdagochtend kunnen inwoners vragen stellen over digitale overheidsdiensten.

De overheid digitaliseert en dat merken inwoners in steeds meer zaken. In Boxtel en Liempde organiseert de bibliotheek regelmatig Digisterker-cursussen, waarin men leert gebruik te maken van de digitale overheidsdiensten van bijvoorbeeld DigiD, Belastingdienst en gemeente.

Vanaf deze week is er naast de cursus ook de mogelijkheid om in de bibliotheek in Boxtel vragen te stellen over het gebruik van e-overheid tijdens inloopspreekuren.

De spreekuren vinden iedere vrijdag plaats van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek. Indien men in het bezit is van een laptop of tablet is het gewenst deze mee te nemen.


JCI Dommelland pakt slopershamer voor Voedselbank

Leden van JCI Dommelland, de serviceclub voor jonge ondernemers, hebben zaterdagochtend een muurtje gesloopt in het nieuwe onderkomen van de Voedselbank.

,,De klus was snel geklaard: vele handen maken immers licht werk", meldde Joris van der Krogt namens de JCI-commissie Maatschappelijk Doel na afloop. ,,Met name omdat Marcel van Pinxteren van het gelijknamige aannemingsbedrijf en zijn medewerkers Kees Scheutjens en Jelle Pluiming meehielpen, was het voor ons een eenvoudige klus", aldus Van der Krogt.

De Voedselbank kreeg vorige week de sleutel van het voormalige facilitaire gebouw bij woonzorgcentrum Molenweide. Na een flinke verbouwing hoopt de Voedselbank daar vanaf oktober voortaan wekelijks de voedselpakketten aan minima uit te kunnen reiken.

FOTO ONDER: Een tussenmuur in het nieuwe onderkomen van de Voedselbank was zaterdag vlot gesloopt. (Foto: Joris van der Krogt).