BLAUW-WITTEN VERLIEZEN IN DOELPUNTRIJK DUEL

Oisterwijk iets sterker dan Essche Boys

Vierdeklasser Essche Boys heeft zondag met 4-3 verloren van Oisterwijk. Het doelpuntrijke duel eindigde teleurstellend voor de gasten, die daarmee laag in de middenmoot staan.

Oisterwijk behaalde belangrijke punten; de ploeg staat net boven rode lantaarndrager Gloria UC en vecht tegen degradatie. Door de nederlaag bezet Essche Boys de negende plek op de ranglijst met 25 punten uit 23 duels. Zondag 14 mei speelt de ploeg thuis in Esch tegen Viola uit Alphen.

Gehavend Irene verliest van RKPVV

De voetballers van Irene stapten zondag tegen RKPVV uit Helmond met een flink aangepast team het veld op. Door de vele blessures werd zelfs een beroep gedaan op de 38-jarige Pascal van den Brand, die van begin af aan bewees zijn voetbalvaardigheden nog steeds niet verleerd te hebben. Winst zat er evenwel niet in; Irene verloor met 4-1.

De thuisploeg speelde niet slecht en begon zelfs met een klein offensief. Owen van Lith kon de score openen, maar schoot in het zijnet. Zoals vaker dit seizoen werd dit direct afgestraft en keek Irene vlot daarna tegen een achterstand aan. Nog voor rust bepaalde RKPVV de stand op 0-2.

De tweede helft begon zoals de eerste en Irene zette druk. Na vijf minuten had dit effect toen Steef Schellekens de rebound na een vrije trap van Teun van Esch attent benutte: 1-2. Toen daarna Bart Bressers alleen op de keeper af ging, kreeg Irene weer hoop. De Helmondse keeper stopte het schot en weerhield de thuisploeg van de verdiende gelijkmaker.

Halverwege de tweede helft was de pijp bij de meeste Irene-spelers leeg. Zelfs de aan zijn schouder geblesseerde keeper Patrick van Osch moest als speler het veld in. De eindstand doet een inmaakpartij vermoeden, maar niets was minder waar.

Irene besluit het seizoen tegen het al gepromoveerde SV Brandevoort, ook uit Helmond. Na dit seizoen gaan de Gemondenaren bouwen aan een nieuw jong team dat volgend seizoen weer goed van de dag wil komen in de vijfde klasse.

KAMPIOEN

Het gemengde pupillenteam JO11-1 van de Gemondse voetbalclub VV Irene is zaterdag kampioen geworden. De jongens en meisjes wonnen met 7-0 van Avanti. In elf wedstrijden speelde de Gemondse jeugd slechts eenmaal gelijk; de overige duels werden allemaal gewonnen. Het team JO9-1 versloeg maandag tijdens een uitwedstrijd concurrent Rhode met een monsterscore van 0-7 en werd daarmee eveneens kampioen.

Irene 1 – RKPVV 1        1-4

Irene 3 – Avanti '31 5        4-1

DVG 7 – Irene 4        8-8

WEC 35+ 1 – Irene 35+ 1        2-2