Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up, Pim, Gijs en Cas?

De kinderen van kinderdagverblijf en BSO 't Zonnetje aan de Kerkstraat in Liempde hebben tot Hemelvaartsdag de handen meer dan vol met cupcakes bakken. Dat doen ze voor het goede doel: het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis, Tennessee. Pim (11), Gijs (9) en Cas (7) de Wit bedachten het idee om geld in te zamelen door tijdens de opvang cupcakes te bakken.

Hoeveel cupcakes gaan jullie bakken? ,,We zijn nu ongeveer twee weken bezig en hebben er al meer dan driehonderd gebakken", zegt Cas, die later kok wil worden. ,,Ik denk dat we op één dag misschien wel tachtig cupcakes kunnen maken. Als alle kinderen van 't Zonnetje meedoen, kunnen we er meer dan honderd maken", vult Pim aan.

Hoe brengen jullie de cupcakes aan de man in Liempde? Gijs: ,,We hebben bestellijsten gemaakt. Die hangen op de voordeur van 't Zonnetje. Maar we vragen ook aan ouders en familieleden van de kinderen die hier komen of ze een bestelling willen plaatsen." Cas: ,,De cupcakes kosten 1,25 euro per stuk, maar als je er tien bestelt krijg je korting."

Waarom kiezen jullie een doel in de Verenigde Staten? ,,Judith is met haar moeder eigenaar van 't Zonnetje en gaat in juni met haar man Arjan naar een benefietconcert in Nashville", vertelt Pim. Gijs: ,,Daar wordt geld ingezameld voor het kinderziekenhuis. Ze doen er heel belangrijk onderzoek naar kanker bij kinderen. Je zou kunnen zeggen dat alle kinderen op de wereld geholpen kunnen worden als dat onderzoek goed gaat." Cas: ,,Ik vind het fijn om iets voor andere kinderen te kunnen doen. Het is toch ook heel normaal anderen te helpen."

Kun je iets meer vertellen over dat benefietconcert? Judith: ,,We zijn vrienden van countryster Darius Rucker. Hij houdt elk jaar in Nashville een benefietconcert voor het ziekenhuis en heeft al 800.000 dollar ingezameld. We dragen graag een steentje bij. Pim, Gijs en Cas hebben zelf bedacht dat ze cupcakes willen bakken."

Hoeveel geld is al opgehaald? Cas: In twee weken 530 euro. Veel hè?"

Cupcakes bestellen? Mail naar info@kinderopvangtzonnetjeliempde.nl.

OP DE FOTO: Pim, Cas en Gijs (v.l.n.r.) bakken cupcakes bij 't Zonnetje. (Foto: Peter de Koning).