Levensverhaal

Jan Juffermans

ook in e-book

Tijdens een verblijf in Italië schreef Boxtelaar Jan Juffermans vorig jaar een groot deel van zijn memoires. Later dat jaar werd de tekst afgerond en dit voorjaar kwam er een boekje over uit in een beperkte oplage. Die was bestemd voor zijn familie, vrienden en (oud)collega's.

Juffermans hield het allemaal kort, vandaar ook de titel van het boekje: 'Kort over lang geleden – Mijn mini-memoires op een kleine Aarde'. In 36 pagina's is zijn levensloop beschreven en geïllustreerd. Natuurlijk komt zijn lange periode op De Kleine Aarde – tot juni 2010 – aan de orde.

Het verhaal begint in Juffermans' geboorteplaats Oegstgeest (1945), daarna verhuist hij naar Valkenburg aan de Rijn om in 1978 in Boxtel te belanden om bij De Kleine Aarde te gaan werken. Nu het grootste deel van de gedrukte oplage van 125 stuks zijn bestemming heeft bereikt is voor belangstellenden de e-bookversie beschikbaar gekomen. Ze zijn gratis en men kan een exemplaar aanvragen via jan.juffermans@voetafdruk.eu.

Wie er toch wat voor wil geven, wordt gevraagd een gift over te maken aan het Kleine Aarde Netwerk (KAN) om het werk en het gedachtegoed van De Kleine Aarde te bewaren en op diverse manieren te presenteren en verder uit te dragen. Meer informatie staat op www.kleineaardenetwerk.nl.

Aanvankelijk werkte Juffermans vooral als grafisch ontwerper en uitgever, maar op De Kleine Aarde werd hij meer de schrijver van vele artikelen, boeken, brochures en andere uitgaven. Tot op de dag van vandaag is hij zowel lokaal als landelijk actief en geeft nog altijd lezingen over duurzaamheid en het belang van de Mondiale Voetafdruk.

Meer weten?
Kijk op www.janjuffermans.nl.