Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TREES VAN DE LANGENBERG VAN JUMBO BOXTEL MET PENSIOEN

Afscheid na 49 jaar 'kaas en brood'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Met een schortje aan en m'n mutske op begon ik aan mijn allerlaatste werkdag. Het was een grote verrassing dat mijn hele familie was opgetrommeld om samen met mij te ontbijten, midden in de supermarkt." Trees van de Langenberg (65) is voor vele klanten van Jumbo in winkelcentrum Oosterhof geen onbekende. 49 jaar lang werkte ze in de supermarkt. Vrijdag was haar laatste werkdag en ging ze officieel met pensioen.

Trees begon op de kaasafdeling; een functie die ze ruim 25 jaar lang zou vervullen. Daarna ging ze aan de slag op de broodafdeling. ,,Nu ik stop met werken, kan ik eindelijk uitslapen", lacht Trees. ,,Meestal ben ik al om zes uur in de winkel te vinden." Haar tip op de broodafdeling? ,,Licht meerzadenbrood. Die heeft de lekkerste korstjes." Met veel plezier heeft ze 49 jaar lang in de supermarkt gewerkt. ,,Vooral het contact met klanten was prettig. Je bouwt een band op met mensen. Heel wat mensen kennen me in Boxtel. Als ik op een terrasje zit, krijg ik vaak de vraag of ik vrij ben..."

HOBBY'S

Hoewel Trees nooit met tegenzin naar haar werk is gegaan, zal ze zich zeker niet vervelen nu ze met pensioen gaat. ,,Ik heb veel hobby's, zoals wandelen, naar het theater gaan en fietsen. Binnenkort ga ik een elektrische fiets kopen. In Boxtel heb je een fietsclubje voor mensen met een elektrische fiets, dat is altijd gezellig."

Om het vertrek van Trees niet stilletjes voorbij te laten gaan, kregen klanten vrijdagochtend de kans afscheid van haar te nemen. Voor de broodafdeling stonden statafels met gebak en cake. ,,Geniet ervan", zeiden verschillende klanten tegen haar. Ze antwoordde: ,,Dát gaat zeker lukken..."

FOTO ONDER: Trees van de Langenberg nam vrijdag afscheid van supermarkt Jumbo. Na 25 jaar op de kaasafdeling en 24 jaar op de broodafdeling gaat ze met pensioen. (Foto: Peter de Koning).