Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERNIEUWDE BASISSCHOOL HOUDT ZATERDAG 13 MEI OPEN DAG

Iedereen musiceert op de Angelaschool

MARC CLEUTJENS

De Angelaschool staat aan de vooravond van de feestelijke heropening van een compleet heringericht en verbouwd gebouw. De week na de meivakantie is onder leiding van leerkracht Saskia van Eijk ingevuld als een muzikale cultuurweek, die vanmiddag werd afgerond met een optreden van het Schoolplein Orkest waaraan alle leerlingen deelnamen. Zaterdag 13 mei is het open huis waar iedereen welkom is.

De Angelaschool heeft kunst en cultuur hoog in het vaandel staan en had muzikanten van het Fort van de Verbeelding deze week te gast om leerlingen in alle groepen wegwijs te maken met hele bijzondere instrumenten. Aan de hand van klassikale workshops en repetities gingen alle klassen aan de slag met kokosnootdoppen, ballonnen en vogelfluitjes, maar ook minder gangbare instrumenten zoals gestemde flessen en steigerpijpen (groepen 7) en grote cementkuipen (groepen 8).

De leerlingen van de drie groepen 5 gingen aan de slag met slippers van hun ouders en leerden dat je zelfs met deze zogeheten 'klapkokers' muziek kunt maken. Het resultaat was een bijzondere voorstelling die vanmiddag op het schoolplein te zien en te beluisteren was. Voorafgaand aan het optreden werd de hele donderdagochtend benut voor gezamenlijke repetities, zodat het Groot Schoolorkest goed voor de dag kon komen. Hedenmiddag om drie uur was het optreden en werd de cultuurweek afgesloten.

RAMMSTEIN

De muzikale cultuurweek was direct na de meivakantie de opmaat voor de groots opgezette open dag die zaterdagmiddag 13 mei wordt gehouden. Om klokslag 13.00 uur is de officiële start van de festiviteiten. Volgens leerkracht Abel Adams gaat dat op spectaculaire wijze gebeuren en wordt met een knipoog een 'vuurwerkshow' van de Duitse metalband Rammstein nagebootst. Op kleinere schaal natuurlijk, maar wél heel bijzonder met dank aan enkele sponsors die vuurwerk en confetti ter beschikking hebben gesteld.

Muziek en dans voeren tijdens de open dag de boventoon. De hele middag zijn er in de verbouwde school optredens van onder meer Angela's Project, Jordy van den Boer en de gelegenheidsformatie Tim 'm Aan, die onder meer bestaat uit de juffen Neeltje, Margreet en Mirella. Een jongerenband die bestaat uit oud-leerlingen die eerder speelden in Angela's Project zal ook op het podium klimmen, net als een dansgroep van de school en het showballet van Tiga Health & Beauty, de 'buurman' van de Angelaschool. Verdere zijn er optredens van leerlingen van MuzeBox, de muziekschool die haar lessen verzorgt in de lokalen van de school.

VOEDSELBANK

Een apart plekje in het programma van de open dag heeft de Voedselbank. Op initiatief van de leerlingen van de Angelaschool is aan de open dag een goed doel verbonden. Bezoekers die een hapje of een drankje kopen, steunen hiermee de Voedselbank die momenteel de verhuizing naar het vroegere magazijn van woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat - het toekomstige Wereldhuis - voorbereidt. Vrijwilligers van de Voedselbank zijn zaterdagmiddag aanwezig om voorlichting te geven over deze voorziening die in de regio Boxtel meer dan vierhonderd monden voedt.

De verbouwing van de Angelaschool begon in de zomervakantie van 2016. Als laatste is deze week een nieuwe toegangspoort geplaatst aan de Herman Brandtstraat. De poort bestaat deels uit de naam van de school, die ook op de muur te zien is. Dit is de nieuwe toegang die door iedereen gebruikt wordt; de voormalige hoofdingang aan de Baroniestraat is dichtgemetseld.

De open dag duurt zaterdag 13 mei van 13.00 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen meedoen aan rondleidingen die verzorgd worden door leerlingen van groep 8. Ook zijn filmpjes te zien die de schoolverlaters tijdens de verbouwing hebben gemaakt.

FOTO BOVEN: Leerlingen van beide groepen 7 van de Angelaschool musiceren met gestemde steigerpijpen. Vanmiddag maakten ze deel uit het het Schoolplein Orkest. Inzetje: de nieuwe entree van de Angelaschool. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding