Volop activiteiten in Groot Duijfhuis tijdens Vogelweek

Vogelbescherming Nederland heeft de tweede week van mei uitgeroepen tot Nationale Vogelweek. In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Zo ook in Liempde, waar het publiek morgen, vrijdag 12 mei van 18.00 tot 21.00 uur welkom is in het nieuwe bezoekerscentrum aan de Hoevedreef 2 in de buurtschap Kasteren. Vooral voor kinderen valt er veel te zien en te beleven. De toegang is gratis.

Leden van de vogelwerkgroep, die onderdeel uitmaakt van Natuurwerkgroep Liempde, tonen zelfgemaakte foto's van vogels. Daarnaast zijn er films over vogels te bewonderen, staan er broedkasten voor uilen en andere vogels opgesteld en onder begeleiding kunnen kinderen uilenballen uitpluizen en onderzoeken van welke muizen- of vogelsoort ze botjes en schedeltjes aantreffen. Tenslotte staan telescopen opgesteld waarmee de broedende ooievaars in De Maai bekeken kunnen worden.

Om 19.00 uur gaat een wandeling door het Dommeldal van start, die ongeveer 1 uur duurt. Gidsen van de vogelwerkgroep geven uitleg over de vogels die onderweg worden gespot. Mensen wordt aangeraden stevig schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. Bij voldoende belangstelling start om 20.00 uur een tweede wandeling.

Neem voor meer informatie contact op met Natuurwerkgroep Liempde via e-mail: info@natuurwerkgroepliempde.nl.


Avonddriedaagse:
wandelen door
omgeving Liempde

Drie dagen wandelen door de omgeving van Liempde, waarbij je de keuze hebt tussen routes van 5 of 10 kilometer: het is weer mogelijk op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 mei tijdens de 36e editie van de avonddriedaagse. Wie minimaal twee van de drie avonden meeloopt, ontvangt op vrijdag een medaille als herinnering.

De start van de avonddriedaagse vindt op woensdag 17 en donderdag 18 mei plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. Op de laatste dag, vrijdag 19 mei, gaan deelnemers aan de 10 kilometer tussen 17.45 en 18.00 uur van start en vertrekken de 5 kilometer lopers tussen 18.45 en 19.00 uur. Startpunt is café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. De kosten voor de avonddriedaagse bedragen vier euro per persoon.

Kort nieuws

Vrouwenmarkt

De afdelingen Best, Oirschot en De Beerzen van de vereniging Vrouwen van Nu organiseren donderdag 18 mei van 18.30 tot 22.00 uur een vrouwenmarkt. Die wordt gehouden in zalencentrum 't Zand aan de Bestseweg 52 te Oirschot. De toegang is gratis. Vrouwen van Nu wil vrouwen samenbrengen met leuke activiteiten. Tijdens de markt wil de vereniging (beginnende) ondernemers en hobbyisten voor het voetlicht brengen. Dat doet ze met liefst 45 kramen. Kijk voor meer informatie op www.vrouwenvannu.nl.