Pieter Boleij is al meer dan dertig jaar seizoenkaarthouder van PSV en hoopt 'Baas van het Veld' te worden. Hij beschikt over een grote collectie voetbalshirts van zijn club. (Foto: Peter de Koning).
Pieter Boleij is al meer dan dertig jaar seizoenkaarthouder van PSV en hoopt 'Baas van het Veld' te worden. Hij beschikt over een grote collectie voetbalshirts van zijn club. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PIETER BOLEIJ MIKT OP 'BAAS VAN HET VELD'

'Rood-wit PSV-bloed stroomt door de aderen'

MARC CLEUTJENS

Pieter Boleij (48) uit Boxtel is een van de vijftien genomineerden voor de titel 'Baas van het Veld', een actie die is uitgeroepen door hoofdsponsor Energiedirect.nl van PSV. Met de veertien andere kandidaten heeft Boleij een creatief idee bedacht om één dag te mogen doorbrengen op de grasmat van zijn PSV.

,,Ik ben een hele trouwe PSV-fan die al meer dan dertig jaar een seizoenkaart heeft. Eerst op vak L, daarna OO en nu PP. Ik sla geen competitiewedstrijd over, maar bezoek ook alle Europese wedstrijden. Als ik naar een wedstrijd ga, gaat dat altijd volgens een bepaald ritueel. Parkeren op Strijp, wandelen door Philipsdorp, onderweg een appeltje eten en altijd het stadion betreden door hetzelfde poortje." Zijn eerste wedstrijd in het stadion zag hij als jonge mavo-scholier. ,,Samen met mijn vader ging ik naar PSV-Ajax. PSV won met 4-0. Ik ga elke week naar het stadion. Als PSV niet speelt, ga ik er koffie drinken. Ik heb rood-wit bloed."

De actie van Energiedirect.nl vond Pieter op Instagram. ,,Ik deed al eerder mee aan zo'n actie en mocht toen acteren in een reclamespotje dat je vaak op televisie ziet. Helaas hebben ze mijn scène eruit geknipt…"

UNIEKE OMGEVING

Voor 'Baas van het Veld' bedacht hij het plan om het veld in het Philips Stadion om te toveren tot een relaxplek voor leerkrachten, het liefst zijn collega's van de Angelaschool. ,,Als leraar voor de klas staan is een zwaar beroep en kan in sommige gevallen zijn tol eisen. Zo ook bij mij. Ik heb een burn-out gehad en krabbel weer langzaam uit het dal. Graag wil ik van deze kans gebruikmaken om in een unieke omgeving al mijn collega's op school een ultieme rustdag te geven. Ik hoop dat ik win. O ja, ik weet al welke deejay ik wil uitnodigen. La Fuente."

Karin Sanders (43) uit Gemonde is vorige week ook genomineerd voor de Baas van het Veld-actie. Ze wil het Philips Stadion omtoveren tot een feestterrein voor leerlingen van groep 8 van de Sint-Lambertusschool. Het liefst zou ze een beachparty op de grasmat houden.

Stemmen op Pieter Boleij of Karin Sanders? Dat kan op de website van Energiedirect.nl: www.energiedirect.nl/baasvanhet veld. De winnaar van de actie ziet zijn wens in vervulling gaan op vrijdag 19 mei.