De inventaris van De Kleine Aarde wordt zaterdag 6 mei openbaar verkocht.
De inventaris van De Kleine Aarde wordt zaterdag 6 mei openbaar verkocht. Foto:

ZATERDAG 6 MEI TWEEDEHANDSMARKT VAN INVENTARIS

Boedelverkoop bij De Kleine Aarde

Het Collectief, een samenwerkingsverband van bedrijven en instellingen dat werkt aan een nieuwe invulling van De Kleine Aarde in Boxtel, houdt zaterdag 6 mei van 09.00 tot 15.00 uur een tweedehands markt op het terrein aan het Klaverblad. Er wordt afscheid genomen van oude spullen zoals tafels, stoelen, servies en printers. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen voor de spullen, maar ook even rondlopen over het terrein van het voormalige milieueducatiecentrum.

,,Momenteel zijn diverse ontwikkelingen gaande waar Het Collectief haar schouders onder zet. Denk aan het bezoekerscentrum, waar activiteiten in het kader van re-integratie gaan plaatsvinden, ontwikkeling van de voedseltuin voor mensen met een laag inkomen, inbedding van educatieve programma's en verkenning van de mogelijkheden voor een expositie met oude materialen van De Kleine Aarde", vertelt wethouder Peter van de Wiel.

RE-INTEGRATIE EN HORECA

Hij gaf gisteren een beknopte update van het totale ontwikkelprogramma. Zo is bouwbedrijf Heijmans bezig met een stedenbouwkundig ontwerp en een beeldkwaliteitsplan en heeft het contacten met woonstichting Sint-Joseph over grondverkoop. Het Collectief voert gesprekken met WSD en Peijnenburg Re-integratie over de verhuur van een deel van het bezoekerscentrum. Ook is er overleg met een ondernemer voor horecabeheer, inclusief bed & breakfast en dagactiviteiten.

In de Voedseltuin wordt momenteel plantjes gezet om mensen met een laag inkomen via de Voedselbank van verse groenten te voorzien. Rond de vijver worden onderwijsprogramma's ontwikkeld voor natuur- en milieueducatie.

GROENONDERHOUD

De komende week knappen studenten van mbo-school Helicon het terrein op in samenwerking met ECO Groenvoorzieningen uit Liempde. Op de plek van de bijenhal komen woningen en daarom verhuist deze naar de Voedseltuin. In samenwerking met studenten van mbo-school SintLucas onderzoekt Jan Juffermans de mogelijkheden om van alle oude materialen van De Kleine Aarde een expositie samen te stellen.

Afbeelding