Roy Donders was een van de artiesten die optrad tijdens Kingsnight Fissa op de Markt. (Foto: Peter de Koning).
Roy Donders was een van de artiesten die optrad tijdens Kingsnight Fissa op de Markt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Lovende woorden

voor succesvol

Oranje Festival

Met tientallen vette complimenten op zak kijkt stichting Boxtel Vooruit terug op een geslaagde Koningsdag én -nacht. Buurtbewoners, politie, horecaondernemers én bezoekers waren vol lof over de vernieuwde opzet van Boxtels Oranje Festival.

Samen met de Markthoreca, Centrummanagement, stichting Brabants Centrum en de gemeente zette Boxtel Vooruit in op een vernieuwd Oranjeprogramma. Het feest werd daags voor Koningsdag afgetrapt met Kingsnight Fissa. ,,In het begin stonden maar enkele groepjes op de Markt. Tijdens het optreden van rapper Jebroer was het plein echter veranderd in een deinende massa", blikte festivalcoördinator Ludy Meister van Boxtel Vooruit terug.

Alles werd in het werk gesteld om zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken voor omwonenden. Die waren volgens Meister vol lof over de organisatie. ,,'Goede sfeer én goede communicatie', oordeelde de Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex De Croon. En ook de politie was lovend. 'Drukke en gezellige Koningsnacht op de Markt in Boxtel. Geen incidenten en een goede sfeer en samenwerking. Zó hoort het te gaan', twitterde wijkagent Jack van Rijs."

HERINRICHTING

Op Koningsdag vonden onder meer de optocht van versierde fietsen en de kinderspelen plaats. ,,De jeugdactiviteiten worden volgend jaar opgepoetst", vertelt Meister. De festiviteiten liepen naadloos over in optredens van Modern Classic Music School en het vernieuwde Boxtel Zingt. Honderden Boxtelaren zongen mee met songteksten die Brabants Centrum in een speciaal katern publiceerde.

Boxtel Vooruit kijkt uit naar de editie van volgend jaar, meldde voorzitter Wim Ketelaars van de evenementenstichting: ,,We weten alleen nog niet waar het feest plaats gaat vinden. De Markt wordt opengebroken vanwege de herinrichting en dus kunnen we daar niet terecht."

Lees op pagina's 10-13 een uitgebreid verslag in woord en beeld van de Oranjefestiviteiten.