Repair Café viert lustrum in Het Goed

Het Repair Café, een samenwerking tussen duurzaamheidsbeweging Transitie Boxtel en kringloopwinkel Het Goed, bestaat vijf jaar. Dat lustrum wordt zaterdag 13 mei vanaf 13.30 uur feestelijk gevierd in Het Goed aan de Industrieweg in Boxtel. Wethouder Peter van de Wiel zet dan de naaisters en reparateurs in de bloemetjes.

Met het Repair Café wil de organisatie zorgen dat er minder spullen worden weggegooid en mensen leren dat veel dingen zelf gerepareerd kunnen worden. Tijdens de editie van 13 mei wordt niet alleen gefeest: tussen 12.00 en 15.00 uur staan de reparateurs en naaisters klaar om kleine meubels, kleding, fietsen en elektrische apparaten te maken.

Sinds 2012 werden vijftien Repair Cafés gehouden en zijn in totaal vierhonderd artikelen aangeboden. De helft daarvan is gerepareerd. Daarnaast zijn liefst 75 kledingstukken weer in orde gemaakt.

Zelf een keer meehelpen tijdens het Repair Café? Neem dan contact op met Johan de Dreu via telefoonnummer (0411) 67 38 26.


Praiseband
Upside Down
in De Serenade

Elk halfjaar verzorgt de Boxtelse praiseband Upside Down een optreden in multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde. Zaterdag 13 mei gebeurt dat alweer voor de zevende keer. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom; een halfuur later begint het concert.

Het is een muziekavond voor christenen van alle gezindten, meldt woordvoerder Peter Boeren: ,,Het doel is om een gezamenlijke lofprijzing te brengen en de onderlinge eenheid in Christus te vieren en elkaar te ontmoeten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."

Het optreden van Upside Down duurt tot ongeveer 22.30 uur.


'Gelooflijk duet'

Basilius College

in Sint-Petrus

Klassieke zang klinkt op vrijdag 19 mei door de Sint-Petrusbasiliek. Kamerkoor Basilius College brengt op die dag vanaf 20.15 uur het klassieke muziekprogramma 'Een gelooflijk duet' ten gehore, georganiseerd door de Boxtelse werkgroep Klassiek in de kerken.

Het Basilius College zingt onder meer Omaggio a Marenzio van Hendrik Andriessen en Super Omnia van Albert de Klerk. Volgens de organisatie zijn de twee componisten een belangrijke inspiratiebron voor musici die de Nederlandse kerkmuziek internationaal op hoog niveau houden. Hun werken hebben dan ook een 'typisch Nederlandse stijl', aldus dirigent Bas Ramselaar. ,,In de Engelse kerk heerst een rijke muziek­traditie, maar deze stijl is daar onbekend. De Britten smullen ervan als je deze muziek zingt."

Organist Bert Mooiman vergezelt het koor. Hij won verschillende internationale prijzen voor zijn artistieke prestaties en doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het Basilius College is in Boxtel onder meer bekend van het koorfestival Ravissant, dat begin vorig jaar werd gehouden in een volle Sint-Petrusbasiliek.

KAARTVERKOOP

Kaartjes zijn te koop via www.basiliuscollege.nl voor 13 euro. Kinderen tot achttien jaar betalen 6,50 euro. Aan de kassa kosten tickets 15 euro en 7,50 euro per stuk.

Meer informatie hierover bij Kees Doevendans via (0411) 67 39 52 of k.doevendans@telfort.nl.

Boxtel

Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 klinkt maandag 22 mei het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal open. De toegang is gratis.