Cursisten van Kees en Ellen van de Loo aan het werk. (Foto: Ellen van de Loo).
Cursisten van Kees en Ellen van de Loo aan het werk. (Foto: Ellen van de Loo). Foto: Ellen van de Loo

Workshop AED

en reanimeren

voor mantelzorgers

Iedereen bekruipt wel eens dat gevoel: wat moet ik doen als iemand in mijn omgeving ineens bewusteloos raakt en niet meer ademt? Zeker wanneer je mantelzorger bent of als vrijwilliger met ouderen werkt kun je zomaar voor die vraag komen staan.

Dinsdag 16 mei geeft de Vrijwilligersacademie twee workshops over reanimeren en het gebruik van een defibrillator (AED). Deelnemers krijgen demonstraties en kunnen oefenen. Anneke Heesters geeft uitleg. De workshops zijn 's middags van 15.00 tot 17.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur in Sint-Ursula.

AANMELDEN

Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 mei telefonisch via nummer (0411) 65 58 99 of door te mailen naar academieboxtel@contourdetwern.nl. Vermeld daarbij naam, de organisatie van het vrijwilligerswerk en het tijdstip van de workshop. Het aantal deelnemers is beperkt.

De Vrijwilligersacademie is een initiatief van ContourdeTwern, Zorggroep Elde, Vivent en Cello.


Liempdse tuin

decor voor

beeldenexpositie

Liefst zestig beelden van amateurbeeldhouwers zijn zaterdag 20 en zondag 21 mei tussen 11.00 en 17.00 uur te zien tijdens een vrij toegankelijke expositie aan de Bergstraat 2 in Liempde. Het echtpaar Ellen en Kees van de Loo organiseert al jaren cursussen en wil graag de cursisten voor het voetlicht brengen.

Dat doen ze in en rondom het atelier bij hun woning. Beelden in de achtertuin, in het atelier, de serre en zelfs onder de carport: overal komen kunstwerken van onder meer speksteen, serpentijn, seleniet en albast - waarvan beelden in allerlei kleuren te bewonderen zijn - te staan.

,,We willen met de expositie onze passie voor de beeldhouwkunst laten zien. Zelf exposeren we regelmatig, maar nu zijn onze cursisten aan de beurt. Die maken zoveel moois, die verdienen een tentoonstelling", vertelt Kees.

Tijdens de expositie zullen verschillende amateurkunstenaars aanwezig zijn om te vertellen over hun werk. Ook zijn er demonstraties waarbij bezoekers kunnen zien hoe de beeldhouwers te werk gaan en welk gereedschap ze gebruiken.