Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Joep?

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenootjes op vakantie zijn of allerlei leuke activiteiten ondernemen, heeft de zesjarige Joep Hermans een wel heel bijzondere manier gevonden om zich bezig te houden...

Vertel eens Joep, waarmee ben jij zo druk tijdens deze meivakantie? ,,Ik haal geld op voor twee goede doelen: Stichting Hartekind en de Wensambulance. Maandag ben ik begonnen met een Facebookactie. Samen met mama heb ik een pagina aangemaakt die 'Maak me blij en ruil met mij in mei' heet. Daarop is een filmpje te zien waarin ik uitleg geef over de goede doelen waarvoor ik geld ophaal. Ik heb een grasplantje, genaamd 'Meneer Grasman', op de pagina gezet met de vraag of iemand deze wil ruilen voor iets anders dat meer geld waard is. Dat is gelukt en nu wil ik weer verder ruilen."

Wat goed! Hoe ben je erbij gekomen deze doelen te steunen? Joep: ,,In mijn klas zitten twee 'hartekinderen' en iemand anders kwam met het idee voor de Wensambulance." Mama Lenie Hermans: ,,Samen met negen andere kinderen uit groep 3 en 4 van de Sint-Theresiaschool doet Joep op 4 juni zijn communie. Om kinderen te leren hoe blij je wordt als je iets voor een ander doet, hebben we ervoor gekozen om deze twee goede doelen te steunen en de kinderen zelf in actie te laten komen."

Wat is de bedoeling van je ruilactie? Joep: ,,Ik wil een steeds betere ruil doen". Mama Lenie: ,,Aan het einde hopen we een voorwerp te hebben dat best wat geld waard is. Via de Facebookpagina willen we het dan verkopen. De opbrengt is voor beide goede doelen."

Tot wanneer loopt de actie? Joep: ,,Tot 1 juni, dus nog de hele maand."

Dat zijn nog veel ruilmomenten. En wat gebeurt er dan? Joep: ,,Op 4 juni doe ik mijn communie. De opbrengst van mijn ruilactie en de acties van de andere communicanten wordt dan bekend gemaakt. Ik ben benieuwd hoeveel geld we samen gaan ophalen."

FOTO RECHTS: Joep Hermans is met een ruilactie voor het goede doel gestart. Meer informatie staat op de Facebookpagina 'Maak me blij en ruil met mij in mei. (Foto: Peter de Koning).