Promotie voor

meisjesvoetbal,

óók in Liempde

Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF), een project in opdracht van de provincie Noord-Brabant. In de gemeente Boxtel wordt vrijdag 12 mei in samenwerking met de Liempdse voetbalclub DVG een van de 29 BFF-toernooien gespeeld.

Dertig Brabantse gemeenten doen mee aan het project, dat verbonden is aan het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal dat in Nederland wordt gehouden. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door zestien landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.

De doelgroep van BFF is meisjes tussen de 10 en 14 jaar. Het doel is dat ze met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Via hun telefoon of tablet kunnen de meiden zich op een online platform inschrijven, bij voorkeur samen met een vriendin, voor de BFF-toernooien.

Wethouder Herman van Wanrooij is blij met de komst van het BFF-toernooi naar Liempde. ,,Als gemeente ondersteunen we de doelen van de BFF-toernooien natuurlijk van harte. Mooi dat alle meisjes in onze dorpen, en ook daarbuiten, op deze manier de mogelijkheid hebben om op een leuke manier in beweging te komen en hopelijk ook te blijven. Ik wens ze heel veel succes en ik hoop het team uit Boxtel terug te zien in de finale."

Het BFF-toernooi wordt vrijdag 12 mei vanaf 18.00 uur gehouden in sportpark De Roode Bleek in Liempde. Inschrijven kan via www.bfftoernooien.nl.


Dribbeldiploma
behalen bij DVG

Ook in mei organiseert de Liempdse voetbalclub DVG vrije trainingen voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool. Deelnemertjes maken gratis kennis met voetbal onder leiding van ervaren jeugdtrainers en ontvangen tijdens de laatste training een heus dribbeldiploma.

In het kader van het Rabobank/DVG Jeugdplan helpen jonge hulptrainers van de JO13- en JO15-teams mee met de activiteiten. De vrije trainingen worden van 14.00 tot 15.00 uur gehouden in sportpark De Roode Bleek op de woensdagen 10 en 17 mei. Deelnemertjes in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar dienen zich vijf minuten vóór aanvang te melden.

De inschrijving voor de vrije trainingen is gratis. Kinderen mogen zelf bepalen aan hoeveel trainingen ze meedoen. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via het inschrijvingsformulier op de website www.dvgliempde.nl of door een e-mail te sturen naar keesvoets@home.nl.