Afbeelding
Foto: Sander van Gils

BLUSVOERTUIG BRANDWEER STRANDT OP MODDERIG PAD

Flinke natuurbrand in hart van De Geelders

In het hart van natuurgebied De Geelders op de grens van Boxtel en Schijndel heeft zondagavond brand gewoed. Ploegen van zowel de Boxtelse als de Schijndelse brandweer rukten uit om het vuur te bestrijden.

De brandweer had aardig wat problemen om bij de brandhaard te komen en reed zich nota bene met een vierwiel aangedreven blusvoertuig vast in de modder. Met vuurzwepen werd het vuur gedoofd; aansluitend werd de brandhaard gecontroleerd met een warmtebeeldcamera om te controleren dat het vuur gedoofd was.

TRACTOR

Nadat het blusvoertuig was losgetrokken – daarvoor moest een tractor ingezet worden – kon de brand met water nageblust worden. Het vuur woedde langs een pad over een lengte van ongeveer honderd meter en was via een droge sloot het bos ingeschoten.

De oorzaak van de brand is onbekend; brandstichting wordt niet uitgesloten. Zondag ontstonden op meer plekken in Nederlandse natuurgebieden branden. Het vuur werd aangewakkerd door een straffe wind.

FOTO BOVEN: Een brandweerman bestrijdt het vuur in natuurgebied De Geelders tussen Boxtel en Schijndel met een zweep. Pas nadat het blusvoertuig was losgetrokken uit de modder, kon ook met water geblust worden. (Foto: Persburo Sander van Gils).

Politie

Politieauto in sloot

Een politieauto is daags vóór Koningsdag in een sloot langs de Schijndelsedijk tot stilstand gekomen. Dat gebeurde tijdens de achtervolging van een verdachte. Beide agenten bleven ongedeerd. Een 37-jarige man, tegen wie een onderzoek liep omdat hij verdacht wordt van bedreiging in de huiselijke sfeer, was op de vlucht geslagen. De politie achtervolgde hem in Schijndel, Sint-Oedenrode en Liempde. De verdachte werd aangehouden in de Wijsstraat in Schijndel. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot geborgen en afgevoerd. De schade viel mee.