Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BREKELMANS EN VAN DER SCHOOT ZONDER VERLIES

Veel spanning in meerkampen BRTC

TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) zijn maandagavond in de tafeltennishal van Taverbo aan de Voetboog de eerste speelronden in de individuele meerkampen in drie verschillende poules gespeeld. De ontknoping is volgende week, als het seizoen wordt afgesloten met de tweede en tevens laatste ronde.

In poule A is de beslissing nog niet gevallen. Mede door het verschil in gespeelde partijen is nog alles open. Ad Brekelmans van Rembrandt won zijn drie gespeelde wedstrijden terwijl Peter de Rooij van Taverbo Sabo 4 eenmaal verloor. Cees Hems (Taverbo Sabo 1) en Ad van Weert (De Horntreffers) speelden ook drie wedstrijden, maar konden ieder er slechts één winnen.

Hans van Weert (De Horntreffers) en Hans van Haaren (Taverbo Sabo 1) speelden vier partijen waarvan er twee in winst werden omgezet. Gerrie Hoenselaars (Rembrandt) won slechts één van zijn vier gespeelde wedstrijden en sluit daarmee de ranglijst.

VIER KOPLOPERS

In poule B is de spanning na drie gespeelde rondes groot. Vier van de zes spelers wonnen twee van de drie gespeelde partijen. Geerta Pluut van Rotsvast verloor verrassend van teamgenoot Bart Theeuwes, die op zijn beurt het punt moest laten aan Lothar Groth van Taverbo Sabo 2. Groth moest daarentegen wel aan Pluut de winst afgeven. Ook Toon van Geel (Taverbo Sabo 4) moest een keer het hoofd buigen; ook hij verloor van Pluut.

Door deze uitslagen zijn Pluut, Theeuwes, Groth en Van Geel koplopers met elk drie punten. Frans van Dun (Taverbo Sabo 1) won van Joop van Eijk (Taverbo Sabo 2) en heeft met nog twee te spelen partijen nog kans op de overwinning. Van Eijk moet proberen om in de laatste partijen punten te scoren om van de laatste plaats weg te komen.

LASTIGE OPGAVE

In poule C won Erik van der Schoot van Rotsvast zijn vier wedstrijden en gaat voorlopig aan de leiding, gevolgd door Stef Schellekens van De Firma Fotografie die drie van zijn vier partijen won. Henk van de Laak (De Firma Fotografie) speelde pas drie partijen waarvan hij er twee won. Ad de Man en Piet Wouters (beiden lid van De Dommel) en Jan Don (Rotsvast) wonnen ieder een wedstrijd en voor hen wordt het behalen van de eerste plaats een lastige opgave. Voor Nick van de Laak (De Firma Fotografie), die geen enkel punt wist te scoren, is het zaak alsnog een goed resultaat te halen in de resterende partijen. Anders wacht hem de rode lantaarn...

Maandag 8 mei worden de laatste wedstrijden in de meerkampen gespeeld waarmee het seizoen van de BRTC wordt afgesloten.

FOTO BOVEN: Beeld van de eerste wedstrijden die maandagavond in de BRTC werden gespeeld. De ontknoping van de meerkampen volgt maandag 8 mei. (Foto: Peter de Koning).

STAND

Poule A                

Ad Brekelmans        3-3

Peter de Rooij        3-2

Hans van Haaren        4-2

Hans van Weert         4-2

Ad van Weert         3-1

Cees Hems        3-1

Gerrie Hoenselaars        4-1

Poule B

Geerta Pluut        3-2

Toon van Geel        3-2

Lothar Groth        3-2

Bart Theeuwes        3-2

Frans van Dun        3-1

Joop van Eijk        3-0

Poule C

Erik van der Schoot        4-4

Stef Schellekens        4-3

Henk van der Laak        3-2

Ad de Man        3-1

Jan Don        3-1

Piet Wouters        4-1

Nick van der Laak        3-0


KIDSRUN, HARDLOPEN EN WANDELEN OP 17 SEPTEMBER

Profielloop Gemonde krijgt vervolg

Vorig jaar organiseerden klasgenoten David Mornout en Robin Bogers als eindexamenopdracht een hardloopwedstrijd in Gemonde. Het evenement trok bijna tweehonderd deelnemers en krijgt op zondag 17 september een vervolg. Dit jaar maken ook wandeltochten deel uit van het programma.

Het profielwerkstuk van David en Robin werd onlangs beoordeeld met het cijfer 9. En door de positieve reacties van deelnemers en vrijwilligers is besloten het evenement nogmaals te organiseren. Deelnemers kunnen kiezen uit 5,5 of 10 kilometer hardlopen, twee wandeltochten


Rijden onder invloed

Een 17-jarige Boxtelaar is maandagochtend rond kwart over zes door de politie aangehouden op het Pater Van den Elsenplein in Boxtel-Oost voor het rijden onder invloed. Daarnaast vertoonde hij ook gevaarlijk rijgedrag. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

over dezelfde afstanden of een kidsrun over 1 kilometer. Het parcours is wel verhard als onverhard en voert de lopers door Gemonde en het buitengebied.

De inschrijving voor de verschillende onderdelen is inmiddels geopend. Tijdens de Profielloop worden looptijden geregistreerd; deelnemers kunnen enkele dagen na het evenement de uitslag op www.profielloop vinden. Sportievelingen die zich voor 1 september inschrijven, kunnen het speciale Profielloop-shirt bestellen dat wordt uitgereikt op 17 september.

De start en finish van de Profielloop vindt plaats bij de accommodatie van voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg. Deelnemers kunnen gebruik maken van de kleedkamers en toiletten.

Inschrijven is mogelijk via www.profielloop.nl. De kosten bedragen 3,50 voor 5,5 kilometer hardlopen, 5 euro voor de loopwedstrijd over 10 kilometer, 1,50 euro voor de wandeltocht over 5,5 kilometer en 3 euro voor de wandeling over 10 kilometer. Deelnemers aan de kidsrun betalen 1 euro. De voorinschrijving sluit op 15 september, maar het is mogelijk om op de dag zelf in te schrijven inclusief een meerprijs van 1 euro.

FOTO ONDER: De Profielloop trok vorig jaar bijna tweehonderd deelnemers. Zij liepen door het buitengebied van Gemonde. Het evenement krijgt een vervolg op zondag 17 september. Inschrijven voor één van de onderdelen is inmiddels mogelijk. (Foto: Peter de Koning).


Afbeelding