HEILIG VUUR ONTBREEKT BIJ VROUWEN

Hockeymannen MEP onderuit bij De Hopbel

De hockeymannen van MEP kennen duidelijk een mindere periode. Na de benauwde thuiszege op laagvlieger Sint-Oedenrode (3-2) volgde zondag in Schijndel, na elf overwinningen, de nederlaag tegen De Hopbel (2-1). De vrouwen van MEP speelden opnieuw gelijk. Na de 1-1 tegen Venlo vorige week werd het zondag opnieuw 1-1, nu in en tegen Goirle.

Vanaf minuut één ontbrak het de mannen van MEP aan felheid, gretigheid en scherpte. Na tien minuten werd een hoge bal op links door de Boxtelse defensie knullig gemist en De Hopbel kon vrij in het doel slaan: 1-0. Dit had een wake-up call moeten zijn voor de MEP-spelers, maar dat was het niet. Mentaal zit de ploeg in een dip. Kwalitatief is er niets aan de hand, de jongens kunnen allemaal goed hockeyen, maar de overtuiging ontbreekt.

Ondanks het vele balverlies forceerden de Boxtelaren toch nog vier strafcorners, maar die leverden niets op. Het eerste kwartier in de tweede helft was gelijk aan voor de pauze, maar daarna zette MEP druk en werd De Hopbel vastgezet op de eigen helft. Het leek een kwestie van wachten op de gelijkmaker. MEP nam risico's achterin en een uitval werd de Boxtelaren fataal: 2-0. Van de zes strafcorners in de tweede helft werd alleen de laatste vlak voor tijd benut: 2-1. Doelman Maime Hubregtse van De Hopbel pakte bijna alles deze middag.

Coach Erik Verzijden moet de komende week zijn ploeg mentaal weer op de rails krijgen. Volgens aanvoerder Stijn Koesen is de ploeg eigenlijk al bezig met de play-offs. Dat werkt enigszins verlammend en MEP moet volgens hem gewoon weer overgaan tot de orde van de dag. Leven van week tot week.

Zondag 7 mei wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Warande in Oosterhout en dan moet het gewoon gebeuren. Pas daarna volgen de twee finales tegen Asten en Helmond. Afslag om 12.45 uur.

ONVERWACHT GELIJK

Goed spelen, maar niet scoren. Dat was de analyse van coach Inge Poelmans na de wedstrijd Goirle-MEP (1-1). MEP had op het blauwe veld van Goirle 85 procent balbezit en voldoende kansen om de zege mee te nemen naar Boxtel. Omdat de play-offs uit zicht zijn, ontbreekt het heilig vuur een beetje.

In de tweede helft zette Ivet van Schaijk MEP op voorsprong en daarmee leek de overwinning in de tas te zitten. Tien minuten voor tijd maakte Goirle volkomen onverwacht gelijk en was de tijd te kort om alsnog op voorsprong te komen. Coach Poelmans baalde, maar was wel resoluut. De derde plaats is het hoogst haalbare deze competitie en daar wil ze vol voor gaan. Zij ziet dat als een afscheidspresentje voor MEP.

Zondag 7 mei wacht Eindhoven, de directe concurrent voor plaats drie. Daarna volgen nog Asten thuis en Uden uit. De coach gaat voor negen punten. Afslag in Eindhoven om 12.45 uur.

Weert        19-51        St.-Oedenrode        19-26

Oss        19-44        HOD        19-20

Eindhoven        19-38        Goirle        19-18

MEP        19-36        HCAS        19-15

Venlo        19-32        Uden        19-8

Hopbel        19-29        Concordia        19-6