Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'WOUDBLOEM' IN LIEMPDE REKENT OP VEEL DEELNEMERS

Tourspel kiest weer twee goede doelen

Stichting Woudbloem Liempde organiseert dit jaar voor de zesde keer het Tourspel Liempde rondom de Tour de France. In dit spannende spel kunnen deelnemers punten verzamelen met een zelf samengestelde wielerploeg. Er zijn met dit spel niet alleen geldprijzen te winnen, maar met de deelname worden ook Liempdse goede doelen gesteund. De organisatie kiest ook dit jaar voor twee initiatieven: de Jeugdvakantieweek Liempde en de ondersteuning van de lokale stichting Papa Giovanni XXIII.

,,Het is ons weer gelukt", glundert voorzitter Mark van der Laan. ,,Niet alleen hebben we twee prachtige doelen, maar ook het bestuur, onze trouwe ambassadeur Koen de Kort en al onze vrijwilligers staan klaar voor een succesvolle zesde editie van het Tourspel Liempde. Laat die Tour maar beginnen."

Dat duurt evenwel nog even. Pas op 1 juli is de eerste etappe: een rit van 14 kilometer die start en finisht in de Duitse stad Düsseldorf. ,,Vorig jaar begroetten we bijna driehonderd deelnemers. Dit jaar hopen we op een veelvoud. Waarom? Omdat meedoen meer is dan een wielerploeg samenstellen. Je draagt bij aan lokale goede doelen en versterkt zo ook de leefbaarheid in Liempde."

ONTREDDERDE KINDEREN

Het Tourspel Liempde spant zich ieder jaar in om lokale goede doelen te ondersteunen, geeft Van der Laan aan. ,,Ook dit jaar zijn we erin geslaagd om weer twee mooie initiatieven te kiezen voor ons spel." Hij vervolgt: ,,Van Papa Giovanni XXIII kregen wij een foldertje onder ogen en het sprak ons aan, dus hebben wij een afspraak gemaakt. Wat wij daar aantroffen was zó hartverwarmend, dat de keuze snel gemaakt was."

Diaken Pierpaolo Flesia vangt met zijn gezin met twee jonge kinderen maximaal elf ontredderde mensen belangeloos op in hun huis aan de Oude Rijksweg in Liempde. Zij bieden een warm thuis en een veilige basis aan deze mensen om hun leven weer op orde te krijgen na een vervelende periode. ,,Als Liempdenaar kende ik de stichting helemaal niet", zegt de voorzitter van Woudbloem Liempde. ,,Pierpaolo was erg blij met onze aandacht en hoopt via het Tourspel ook andere Liempdenaren over zijn werk te kunnen informeren." Met de bijdrage van het Tourspel Liempde hoopt de diaken een grote open haard in de gezamenlijke woonkamer te realiseren.

JEUGDVAKANTIEWEEK

De Jeugdvakantieweek is in Liempde inmiddels een begrip. Ieder jaar vermaken bijna driehonderd basisschoolkinderen zich in de laatste week van de zomervakantie met de creatie van hun eigen timmerdorp. Jaarlijks gesteund door tientallen vrijwilligers is dit het grootste knutselfestijn in de wijde omgeving. ,,Onze eigen kinderen gaan - of gingen - ook altijd met heel veel plezier naar het timmerfestijn", zegt Van der Laan. ,,Het bestuur had daarom weinig moeite om het eens te worden over dit doel."

De Jeugdvakantieweek beleeft dit jaar de negende editie en maakt zich op voor het tweede lustrum in 2018. De bijdrage van het Tourspel zal daarvoor een belangrijke basis vormen.

INSCHRIJVEN

De inschrijfavonden voor het Tourspel Liempde zijn op 29 en 30 juni in café De Durpsherberg in Liempde. De prijsuitreiking is op zondag 23 juli en zal op dezelfde locatie plaatsvinden. De Tour de France begint op 1 juli in Düsseldorf en eindigt op 23 juli op de Champs-Elysées in Parijs.

Meer weten? Kijk op
www.tourspelliempde.nl.

FOTO BOVEN: Mark van der Laan, Jeroen van Wijlick en Celes van Zuijlen (v.l.n.r.) vormen met Pieter Buts (niet op de foto) het bestuur van stichting Woudbloem. Ze organiseren vanuit hun thuishonk, café De Durpsherberg in Liempde, de zesde editie van het Tourspel Liempde. (Foto: Peter de Koning).


Brabants Centrum werkt samen met Tourspel Liempde

Stichting Brabants Centrum gaat dit jaar nauw samenwerken met stichting Woudbloem Liempde om het Tourspel uitgebreid in de schijnwerpers te zetten. In alle edities in de maand juni wordt uitgebreid aandacht besteed aan het Tourspel.

Aan de hand van interviews en reportages wordt vooruitgeblikt op de Tour de France en vooral op de wijze waarop liefhebbers hun favoriete wielerploeg kunnen samenstellen. Kenners gaan tips geven, zodat ook inwoners die geen of weinig wielerkennis hebben mee kunnen doen. De twee goede doelen die stichting Woudbloem heeft gekozen, worden uitgebreid voorgesteld. Beide doelen gaan profiteren van het Tourspel Liempde; vertegenwoordigers ontvangen op de slotdag van de Tour de France een cheque.